مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بر شناخت نقش سینما و پیوند آن با گردشگری تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی مازندران دلاور بزرگ نیا در دومین روز از برگزاری اجلاس خانه سینما در مازندران در سالن اجتماعات باغ عباس آباد بهشهر اظهار داشت: آنجا که فردوسی فردی از توس، مازندران را به عنوان شهر خود یاد می کند منظور او شهروندی به معنای امروز نیست بلکه فردوسی می خواهد به نکته تاریخی اشاره کند و مازندران همیشه تاریخ عناصر هویت بخش ایرانی را با خود به همراه داشته است. هر کسی از منظر فردوسی به مازندران توجه کند این عناصر را مشاهده خواهد کرد.
وی ادامه داد: آن چه در نگاه کلی عمومی به دنبال آن هستیم بیان این حقیقت است که مازندران در پازل استان های کشور، هرچه بالندگی فرهنگی، شایستگی و خردورزی است را به نمایش می گذارد.
این مسئول با بیان اینکه شان و قدر رسانه و به ویژه سینما را خوب می دانیم، افزود: عقیده دارم همه هنر ایران در تصویر خلاصه می شود و امروز هم در دنیا تصویر است که در همه حوزه های هنری، حرف اول را می زند و نمی توانیم در تبلیغات کشورهای مختلف در حوزه گردشگری قرار بگیریم اگر نتوانیم نقش تصویر را به خوبی درک کنیم.
بزرگ نیا با اشاره به اینکه نزدیک به 200 سال است که دچار آلزایمر فرهنگی شدیم، تصریح کرد: هرچه از سینماگران برای میراث فرهنگی طلب می کنیم به نسل جدید نشان خواهد داد که فیلم و سینما قدرت بیشتری نسبت به سایر رسانه ها دارد و می تواند این فراموشی را از جامعه ما دور کند. همه حوزه های هنر بر آن هستند تا مردم را به یادآوری و تذکر دعوت کنند.
وی با بیان اینکه می توان شرایط خوبی را برای تقویت این نسل فراهم کرد، گفت: کویر ایران می تواند از جلوه های زیبای گردشگری برای اروپائیان باشد.
مدیرکل گردشگری مازندران با اشاره به اینکه برای کشورهایی که از مناظر طبیعی دریا و جنگل بی بهره هستند بی تردید مازندران و استان های شمالی می تواند بهترین مقصد گردشگری باشد، خاطرنشان کرد: باید در تمام شبکه های جهانی پربیننده حضور داشته باشیم و خودمان را معرفی کنیم.
این مسئول یادآور شد: در معرفی جاذبه های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و ... خودمان، کمترین نقش را در شبکه های ماهواره ای داریم.
وی با بیان اینکه نقش سینما و پیوند آن با گردشگری را بشناسیم، گفت: میراث طبیعی ما مثال زدنی است. جنگل های هیرکانی ما 60 میلیون سال است که به صورت خودرو و بدون دخالت انسان، ترمیم می شود.
بزرگ نیا با اشاره به اینکه بحرین سال گذشته پنج میلیون مسافر خارجی را در خود جای داد، متذکر شد: ما از مسافران خارجی بی بهره هستیم.
فعالیت انجمن کارگردانان مازندرانی به زودی
فیلمساز مازندرانی گفت: انجمن کارگردانان مازندرانی به زودی اعلام حضور می کند.
محمدعلی سجادی در گردهمایی روسای اصناف سینما در منطقه باغ عباس آباد بهشهر اظهار داشت: ما نسلی هستیم که شاهد تغییر تدریجی سنت به مدرنیته هستیم. این غفلتی است که دارد اتفاق می افتد و نگران کننده است.
وی ادامه داد: استان ما درباره سینماگران غفلت و کم کاری می کند. خسرو سینایی سال ها است که می خواهد در شهرستان ساری فیلم بسازد اما به هر دری زد و هنوز هم موفق به انجام این کار نشد.
سجادی با اشاره به اینکه در شعارهایی که داده می شود می گویند که ما به خودمان نگاه نمی کنیم، افزود: سینما ذهنی و کاغذ نیست که شمقدری روی بوم نقاشی کند. این غربت را حس می کنم.
وی خاطرنشان کرد: انجمن کارگردانان مازندرانی به زودی اعلام حضور می کند.
جای سینما در صفحه اول رسانه ها نیست
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به اینکه سینما خیلی روی صفحه اول رسانه ها رفته، گفت: ما این قدر هم روی صفحه اول نبودیم، خدا از باعث آن بگذرد اما باید به جای خودمان برگردیم.
محمدمهدی عسگرپور در گردهمایی روسای اصناف سینما در منطقه باغ عباس آباد بهشهر اظهار داشت: مدت ها فعالیت های اینچنینی کمرنگ شده بود و ما هم دچار منازعات زیادی شده بودیم.
وی ادامه داد: برای هر یک از حرکت هایی که ما انجام می دادیم ممکن بود تعبیری شود همان گونه که الان هم این اتفاق می افتد.
عسگرپور با اشاره به اینکه سینما خیلی روی صفحه اول رسانه ها رفته، گفت: ما این قدر هم روی صفحه اول نبودیم، خدا از باعث آن بگذرد اما باید به جای خودمان برگردیم.
وی با بیان اینکه بخشی از کارها به نبودن مدیریت یکپارچه برمی گردد، تصریح کرد: نبود مدیریت یکپارچه، ضررهای زیادی به کشور وارد کرده است. به عنوان مثال برای تصویربرداری در یک اثر تاریخی یا طبیعی، نمی دانیم با کدام ارگان و نهاد باید هماهنگی صورت گیرد و شاید به همین دلیل فیلم های ما از طبیعت، به سمت درون شهرها رفته اند.
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به اینکه همه در به وجود آمدن مدیریت یکپارچه باید مشارکت داشته باشیم، ادامه داد: ما با مسئولیت توسعه و معرفی فضاهای فرهنگی مازندران باید از این استان خارج شویم.
سینمای ملی در تهران شکل نمی گیرد
کارگردان سینمای ایران گفت: سال ها قبل وقتی سینمای شهرستان قائمشهر را تعطیل می کردند گفتیم تحقیق کنند و ببینند جوانانی که به سینما می آمدند بعد از تعطیلی سینما از چه مراکزی سردر می آورند و جذب چه لوکیشن هایی می شوند.
سیروس الوند در گردهمایی روسای اصناف سینما در منطقه باغ عباس آباد بهشهر در بیان تعریف از سینمای ملی، اظهار داشت: سینمای ملی در تهران و با تهرانی ها شکل نمی گیرد.
وی ادامه داد: سینمای ملی یعنی گویش ها و اقوام مختلف کشور را به کار بگیریم و سینمای ملی در استان های کشور شکل می گیرد.
الوند خاطرنشان کرد: اگر خواستار سینمای ملی هستیم باید کارگردانانی از استان های مختلف داشته باشیم.
وی با انتقاد از بسته بودن سینما در بعضی از شهرها، گفت: سال ها قبل وقتی سینمای شهرستان قائمشهر را تعطیل می کردند گفتیم تحقیق کنند و ببینند جوانانی که به سینما می آمدند بعد از تعطیلی سینما از چه مراکزی سردر می آورند و جذب چه لوکیشن هایی می شوند.
الوند خاطرنشان کرد: سالن سینما امن ترین فضا برای جوانان ما است مگر اینکه سالن ورزشی هم وجود داشته باشد و جوانان از آن بهره ببرند و مازندران در زمینه کشتی اعتبار و آبروی 50 سال اخیر ایران است.
انتهای پیام/