به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامورمطلق صبح امروز،20 خرداد، در آیین گرامیداشت هفته میراث فرهنگی گفت: امروز بيست و چهارمين نمايشگاه داخلي صنايعدستي، چهارمين نمايشگاه بينالمللي و نخستين نمايشگاه صنايعدستي كشورهاي اكو افتتاح ميشود.
وی با اشاره به اینکه آيينهاي بزرگداشت صنايعدستي امسال در چهار محور اصلي برگزار خواهد شد، افزود: برنامههاي بزرگداشت هفته میراث فرهنگی در تهران يك هفته و در استانها ده روز به شکل گستردهتر انجام میشود.
نامورمطلق ادامه داد: صنایع دستی امروز به حمايت مالي و اعتباري نیاز دارد، البته در اين خصوص باید از دولت تدبير و اميد تشكر كنم، چراکه در كمتر از يك سال گذشته اعتباراتي بيش از ده سال گذشته براي تسهيلات در اختيار معاونت صنایع دستی قرار گرفتهه است.
معاون صنایع دستی تصریح کرد: براي جبران كوتاهيهاي گذشته لازم است بسيار بيش از اينها به طور مستقيم و غيرمستقيم با طرحهايي مانند صندوق حمايت ويژه، تشويق بانكها، افزايش اعتبارات معاونت به بدنه صنايعدستي كمك شود.
وی حمايت حقوقي و تشكيلاتي را یکی دیگر از موضوعات مهم در حوزه صنایع دستی دانست و گفت: بسياري از مشكلات ما مالي و اعتباري نيست، بلكه حقوقي و تشكيلاتي است، در ده سال گذشته بشدت جايگاه حقوقي و تشكيلاتي صنايعدستي نازل شده و حضور نمايندگان اين حوزه در نهادهاي تصميمگير مانند اشتغال، صادرات غيرنفتي، مبارزه با قاچاق كالا، ... كمرنگ شده است، با اين حال نقش تعيينكننده صنايع دستي در اين زمينهها بارز و مبرهن است.
نامورمطلق اظهار داشت: جالي خالي صنايعدستي در برنامههاي كلان و سندهاي بالادستي بيانگر بيتوجهي برنامهريزان و عدم شناخت آنها از ظرفيتها و چشماندازهاي اين هنر- صنعت است.
وی حمايت علمي در حوزه صنایع دستی را مورد تاکید قرار داد و افزود: همكاري خوبي با معاونت علمي و فنآوري رياست جمهوري شکل گرفته است اما براي اينكه صنایع دستی كشور شاهد يك جهش بزرگ باشد نياز به كمك كارشناسان خبره دولت در حوزههاي بازرگاني، صادرات، فنآوري و تجهيزات است. كارشناساني كه با آشناسازي ما با چشماندازهاي اقتصادي آينده دولت بتوانند براي دستيابي آيندهاي درخشانتر در صنايعدستي مؤثر باشند.
معاون صنایع دستی تصریح کرد: كمك به گفتمانسازي و اصلاح الگوهاي مصرف هم از جمله مسائل مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود، اگر بخواهیم تغييري عميق صورت گيرد بايد الگو و سبك زندگيمان دگرگون شود و لازم است اين دگرگوني در سبك زندگي دولتي آغاز شود.
نامورمطلق با اشاره به ابلاغیه بخشنامهي به دستگاههاي دولتي در رابطه با اهداء صنایع دستی به عنوان هدیه افزود: ضروري است اقلام مصرفي و به خصوص تزييني هم از صنايعدستي و هنرهاي سنتي تهيه شود، تا نه فقط چرخه اقتصادي اين بخش اشتغالزا و هويتساز بهتر بچرخد بلكه به لطف اين آثار كه به طور مستقيم با دستان هنرمندان خلق ميشود فضاي كار و زندگي را انسانيتر و معنويتر كنيم.
وی یادآور شد: صنايعدستي صنايع تفنني يا صنايع نوستالژيك و قابل ترحم نيست، براساس پيشبينيهاي كارشناسانه درسطح جهان، صنايعدستي صنايعي با آيندهاي درخشان است. اگر میخواهیم از اين آينده سهم قابل توجهي را به خود اختصاص دهیم لازم است با يك نگاه توسعهاي به حمايت از اين بخش به خصوص در زيرساختها بپردازیم، چراکه حمايت از اين بخش يك سرمايهگذاري فرهنگي- اقتصادي بينظير محسوب ميشود.
انتهای پیام/