رسانه ها ، میراث فرهنگي و صنايع دستي وگردشگري  را به دغدغه عمومي تبديل كنند

 

مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت : ميراث فرهنگي آيينه تمام نماي زندگي گذشتگان  در حوزه دين ، فرهنگ ، اعتقادات و زبان است است و نيازمند تغيير نگاه عامه مردم به حوزه ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري هستيم و معتقديم نبايد به اين حوزه ها به چشم تزئيني و كم  اهميت نگريست .

 به گزارش روابط عمومي اين اداره كل رجبعلي لباف خانيكي در جلسه با مدير مسئول روزنامه خراسان با اشاره به اينكه هر بناي تاريخي همچون يك خطابه است اظهار داشت : در مشهد حرم مطهر بزرگترين جاذبه شهر مشهد است  ومعماري هر بخش از آن معنا و مفهوم خاصي دارد به گونه اي كه افرادي همچون قوام الدين شيرازي هر بخش از حرم مطهر را با معاني خاص رياضي ،‌ و روانشناسي و حكمت  طراحي كردند كه  براي مثال آيينه كاري هاي حرم نشان از شكستن غرورانسان و گنبدها در معماري نماد آسمان شخصي يك خانه است .

وي افزود : كارشناسان كشورها ي مختلف علاقه دارند در كاوش ها با ما همكاري كنند و حتي هزينه  در اين خصوص پرداخت كنند ولايه هاي  تاريخي و شناسنامه ما را ورق مي زنند در صورتيكه ما از سابقه تاريخي خودمان غافليم و برخي به دنبال حفاري هاي غير مجاز هستند .

لباف اظهار داشت :در خصوص اهميت ميراث فرهنگي و نقش آن در زندگي هر فرد هم مسئولان و رسانه ها بايدتلاش كنند و كه اميدواريم با تعامل ميراث فرهنگي و رسانه ها فرهنگ عمومي ارتقا يابد و اهميت ميراث فرهنگي و صنايع دستي به دغدغه عمومي تبديل شود .

 وي همچنين روزنامه خراسان را  روزنامه اي در مسير تعادل عنوان كرد و افزود : من از سال هفتاد كه در مشهد مستقر شدم هر روز اين روز نامه را مطالعه مي كنم و ارزيابي من اين است كه استوارترين روزنامه است .

همچنين قائم مقام اين اداره كل نيز از بي تفاوتي جامعه در برابر موضوعاتي همچون تخريب يك اثر تاريخي را از دغدغه هاي سازمان بر شمرد و افزود: گاهي عموم جامعه با از بين رفتن اثار تاريخي واكنشي نشان نمي دهند  در صورتي كه اين پشتوانه مردمي را بايد تقويت كنيم .

محمد ركني همچنين با اشاره به حضور ميليوني زائر هر ساله به مشهد خواستار برگزاري جشنواره هاي استاني شد و برگزاري برنامه هاي  خاص با در اين استان شد .

معاون صنايع دستي خراسان رضوي حسين خواجه بيدختي نيز ظهار داشت : استان خراسان رضوي عليرغم ظرفيت هاي تجاري به جايگاه واقعي خود هنوز  دست نيافته  و با اشاره به اينكه گردش مالي صنايع دستي همچون ساير حوزه هاي اقتصادي نيست  هنرمندان با اسيب مواجه مي شوند .

همچنين مدير مسئول روزنامه خراسان محمد سعيد احديان نيز خواستار به روز كردن مقوله هاي مختلف ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شد و اظهار داشت : با استفاده از نخبگان و تطبيق سريع  مقوله هاي ميراث فرهنگي و صنايع دستي را با شرايط كنوني و نيازهاي جامعه مي مي توان تحولي خاص در حوزه هاي مرتبط با سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ايجاد كرد .

انتهای پیام/

کد خبر 1393041721