بازدید مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از بافت تاریخی – فرهنگی بوشهر

به منظور بررسی همه جانبه توسعه استان بوشهر با رویکردی فرهنگی ، بازدیدی از جانب مدیر عامل سازمان منطقه ای پارس و هیات همراه از بافت تاریخی –فرهنگی شهر بوشهر انجام شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث  فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر وضعیت گردشگری استان بویژه مناطق  همجوار با پارس جنوبی و شمالی  در بازدیدی از بافت تاریخی   - فرهنگی بوشهر مورد بررسی وبرنامه ریزی قرار گرفت.

مدیر کل میراث فرهنگی استان بوشهر در این بازدید گفت : در شرایط کنونی برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جذب گردشگر و نشان دادن افتخارات تاریخی خود از شکل عمارت خانه های بوشهر کپی برداری می کنند.

محمد ابراهیم فروزانی در خصوص بی توجهی به بافت  تاریخی - فرهنگی  بوشهر به این نکته اشاره کرد  : بی توجهی ما به میراث و گردشگری پیامدی به مانند  منابع مشترک زیر زمینی را دارد که سایر کشور های همجوار در بهره برداری از ما  پیشی گرفته اند.

وی در ادامه به تعدد عمارت ها، کارونسرا و نمایندگی شرکت های خارجی در دوره قاجاریه در بندر بوشهرونشانگربودن این عمارت ها در رونق اقتصادی ملی این بندراشاره کرد و گفت : کشورهای همجواربرنامه منسجمی را در بهره برداری از این قابلیت های فرهنگی وگردشگری  را دارند .

  فروزانی با تاکید بر این که توسعه پایدار وهمه جانبه بدون توجه به امور فرهنگی امکان پذیر نیست ادامه داد: بررسی پیشینه تاریخی بوشهر بیانگر این است که در اوج رونق اقتصادی این بندر سرمایه گذاری های تجار و بارزگانان با رویکرد فرهنگی کاربردی و راهبردی متناسب با نیاز اقتصادی انجام شده است .

وی سبک معماری بافت قدیم بندر بوشهر را منحصر به فرد دانست و اظهار کرد: حضور تجار و بازرگانان بوشهری در کشورهای خارجی برای داد و ستد باعث شده تا معماری و نوع سازه های بکار رفته در این بناها رویکرد بین المللی داشته باشد طوری که در دیگر مناطق کشور چنین نیست.

فروزانی ادامه داد: برای رونق بناهای تاریخی موجود در بندر بوشهر، زمینه فعالیت های فرهنگی با رویکرد اقتصادی بسیار مهم ،ومهم تر از آن حضور مردم است که باعث زنده بودن بافت می شود .

وی گفت: هم اینک یک هزار عمارت در چهار محل بافت قدیم وجود دارد که به دلیل جریان نداشتن زندگی عمومی در این بافت بخشی مهمی از آنها در حال از بین رفتن است.

فروزانی همچنین به 50 عمارت مربوط به نمایندگی سیاسی و کنسولگری و تجار در زمان ساخت پایگاه ها اشاره ای داشت وگفت : بسیاری از این ساختمان ها در نخستین طرح توسعه ای بندربوشهر دردوره پهلوی دوم ازبین رفت.

وی گفت: نه تنها عمارت و بناهای تاریخی بلکه برخی محلات از جمله باغ ملا و جفره نیز در طرح توسعه ای حذف شد که امروز نشانی در جغرفیای بندر بوشهر ندارند. 

 مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز در ادامه جلسه گفت: یکی از ظرفیت های توسعه در پارس جنوبی صنعت گردشگری است که تاکنون ازاین قابلیت، استفاده بهینه نشده است .

مهدی یوسفی دربازدید از آثار تاریخی بافت قدیم شهر بوشهر به پارس جنوبی و مناطق میراثی پیرامون این صنعت بویژه بندرسیراف پرداخت و گفت:این منطقه از ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی برخوردار است که باید زیرساخت های لازم تحقق این مهم فراهم شود.

وی اضافه کرد: بخش مهم درآمد بسیاری از کشورهای توسعه یافته از صنعت توریسم حاصل می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اضافه کرد: استان بوشهر با پیشینه تاریخی چندین هزار ساله دارای قابلیت بالایی درصنعت گردشگری است اما تلاش جدی برای بهره برداری از  این ویژگی و قابلیت نشده است.

 یوسفی تاکید کرد : درکنار دستاوردها و خدمات سترگ نظام دو اقدام شاخص که باعث غرور و فخر ملی هر ایرانی است نیروگاه اتمی و پارس جنوبی است که در استان بوشهر واقع شده اند که باید از طریق فعالیت های فرهنگی برای معرفی آنها اقدام جدی تری انجام شود.

یوسفی افزود: اگر قرار است استانی رشد کند باید تمرکز خود را به سمت فرهنگ سوق دهد که با تحقق این مهم سایر ظرفیت ها نیز شکوفا خواهد شد.

وی یادآورشد: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس آمادگی دارد در چارچوب قانونی زمینه توسعه فعالیت های فرهنگی بویژه زمینه سازی درحوزه بندرسیراف را فراهم کند.

 مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اظهارکرد: هم اینک شرکت های مختلفی در پارس جنوبی حضور دارند که سالانه بودجه هنگفتی در بخش فرهنگی هزینه می کنند اما به دلیل تخصصی نبودن متولیان، بازدهی لازم را ندارند.

لازم به ذکر است عمارت حاج رییس ، بنیاد بوشهر شناسی، مدرسه سعادت ،عمارت کازرونی و عمارت دهدشتی از جمله مکان هایی بود که توسط این هیات مورد بازدید قرار رفت.

 

انتهای پیام/

کد خبر 139304209