مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر گفت: در راستای فعالیتهای پژوهشی این پایگاه، مرمت محوطه باستانی طاق آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، خدیجه ملامیرزایی اظهار کرد: عملیات خاکبرداری و آواربرداری شامل خارج کردن کلیه خاکها و آوارهای حاصل از کاوش سالهای گذشته و نخالههای ساختمانی به بیرون از محوطه طاق طویله یکی از برنامههایی است که در این پروژه انجام میشود.
وی افزود :تمامی دیوارهای موجود که دچار ریختگی و آسیب شدهاند با لاشه سنگهای متعلق به بنا که در محوطه موجودند با رعایت ابعاد و اندازه و دوغابریزی با گچ نیمکوب محلی، مرمت میشوند.
ملامیرزایی گفت: اجرای مسیر مناسب آب و هدایت آبهای سطحی حاصل از بارندگی به خارج از بنا با شیب بندی مناسب و نهایتاً سنگ فرش کردن کف اتاقهای مسقف موجود با لاشه سنگ و ملات باتارد و ساماندهی حجرهها از اقدامات دیگری است که در دست اقدام قرار دارد.
ملامیرزایی گفت: این محوطه که در تاریخ9 آبان 1377 با شماره ثبت 2140در فهرست آثار ملی قرار گرفته است در جنوب شرقی شهرستان ایذه ابتدای جاده ایذه - پیان قرار دارد و از بناهای منحصر به فرد منطقه محسوب می شود، این بنا مربوط به دوره ایلخانی-تیموری است که با لاشه سنگ آهکی و گچ نیمکوب ساخته شده است.
وی افزود: مرمت و ساماندهی این بنا در سالجاری انجام میشود و بر اساس قرارداد منعقد شده فعالیتها در این اثر تاریخی انجام خواهد شد.
انتهای پیام/