سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي از بررسي ده پرونده ميراث ناملموس با موضوع زندگي عشاير كرد خراسان به منظور ثبت در فهرست آثار ملي خبر داد و گفت: اين ده پرونده آماده و جلسات بررسي اوليه آن ها در استان برگزار شده است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، مرجان اكبري با اعلام اين خبر افزود: اين ده پرونده براي اولين بار به موضوع زندگي عشاير كرد خراسان مي پردازد كه توسط پژوهشگران اين حوزه و با مساعدت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي تهيه شده است.
وي با بيان اينكه جلسات بررسي اين ده پرونده با حضور كارشناسان، مسئولان و اعضاء شوراي ثبت آثار استان برگزار شده است اضافه كرد: اين پرونده ها بعد از حدود يك سال و نيم كار تحقيقاتي و پژوهشي به مراحل نهايي رسيده و مورد ارزيابي كارشناسان و اعضاء شوراي ثبت آثار استان قرار گرفته است.
اكبري در ادامه به موضوعات اين ده پرونده اشاره كرد و افزود: بازي هاي محلي كردهاي كرمانج، شيوه دامداري، پوشاك زنان كرد كرمانج، لالايي هاي كردي كرمانجي خراسان، ترانه هاي كودكانه كردي كرمانجي خراسان، و ... مهمترين پرونده هايي هستند كه به زودي در فهرست ميراث ناملموس ثبت ملي خواهند شد.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي خاطر نشان كرد: اين ده پرونده بعد از بررسي در شوراي ثبت و تصويب در اين شورا با امضاء رئيس شوراي ثبت آثار استان خراسان رضوي براي طي مراحل اداري و ثبت نهايي به اداره كل ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ارسال خواهد شد.
گفتني است تا كنون 58 پرونده در فهرست ميراث ناملموس از استان خراسان رضوي ثبت ملي شده و با توجه به اهميت شيوه و سبك زندگي عشاير خراسان ده پرونده با موضوع شيوه زندگي كردهاي خراسان با هدف حفظ و معرفي فرهنگ زندگي عشاير تهيه و به زودي ثبت ملي خواهد شد.
در جلسه اول بررسي اين ده پرونده مقرر شد در جلسات بعدي از كارشناسان و مسئولان نهادهاي مرتبط با عشاير نيز دعوت به عمل آيد.
انتهای پیام/