معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حوزه های بخشی، فرابخشی، حاکمیتی و غیرحاکمیتی و صد در صد تخصصی است که به کمک همه دستگاه ها نیاز دارد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اسدالله درویش امیری در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین که در سالن اجتماعات استانداری این استان برگزار شد افزود: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فرهنگ بومی و تاریخی ماست و تمدن و میراث فرهنگی ما همچون طاق بستان، تخت سلیمان، تخت جمشید، ارگ بم، سرای سعدالسطلنه قزوین، چهل ستون و هزاران اثر تاریخی سراسر افتخار برای ملت ایران است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: این موضوع برای ما نیز بسیار مهم است که فرهنگ بومی و غنی ملت ایران باید حفظ شود.
وی با اشاره به لزوم حفظ آثار تاریخی افزود: امروز حفظ آثار تاریخی در جامعه باید نهادینه شود و از کودکی باید به افراد این موضوع آموخته شود زیرا میراث فرهنگی، اعتبار و شناسنامه تاریخ و تمدن ملت ما است.
درویش امیری توضیح داد: گذشتگان به خوبی ساختند و در طول مسیر تاریخ، ساخته ها را حفظ کردند و امروز اینها در اختیار ما قرار دارد و باید همه با هم این امانت را حفظ کنیم و به نسل آینده تحویل دهیم و در این بین نگهداری میراث فرهنگی و حفظ آن تنها بر عهده سازمان میراث فرهنگی نیست.
وی گفت: البته هر جا اثر تاریخی و میراث فرهنگی آسیب ببیند و تخریب شود، همه هجمه ها به سمت این سازمان است و ما به عنوان مسئول و متولی میراث فرهنگی وظیفه حفظ، احیا و مرمت این آثار را داریم ولی مردم نیز باید در حفظ و احیا احساس وظیفه کنند زیرا اگر شناسنامه ملتی از بین رود فاقد هویت می شود.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ظرفیت های استان قزوین تأکید کرد: استان قزوین دارای آثار تاریخی و ظرفیت های بسیاری در این حوزه است و روزگاری نیز پایتخت حکومت صفویه بوده و شخصیت های برجسته ای نیز از این خطه برخواسته اند و از دیرباز مهدپرورش بزرگان خوشنویس کشور بوده است.
وی خاطر نشان کرد: شهر قزوین جزو پنج شهر اول ایران از نظر آثار تاریخی و فرهنگی است و یک هزار و 304 اثر ثبت شده دارد که از این تعداد 218 مورد بنای تاریخی و یک هزار و 32 مورد نیز تپه تاریخی است و 2 اثر طبیعی گرانبها دارد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی همراه تاریخ ملت ما بود، افزود: صنعت دست برآمده از اعتقادات و باورهاست و جزئی از هویت فرهنگی و تاریخی ماست هم اکنون از 350 رشته صنایع دستی شناخته شده در ایران 70 رشته آن متعلق به استان قزوین است که 25 مورد آن بومی این استان می باشد.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: درخواست ما از استاندار، شورای توسعه و کمیته برنامه ریزی استان قزوین توجه به امر آموزش و ترویج صنایع دستی است و انتقاد آن به نسل جدید می باشد.
درویش امیری عنوان کرد: در طول سه دهه گذشته در این بخش و انتقال آن به نسل جدید کم کار کرده ایم و باید از این پس به آن پرداخته شود که نسل جدید با هنرهای سنتی آشنا و ماندگار باقی بماند.
معاون امورمجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به حوزه گردشگری اضافه کرد: این موضوع در واقع نوع مهمی از صادرات و واردات نامرئی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است و حجم عظیمی از اشتغال را بدنبال دارد.
درویش امیری یادآور شد: کویر، آب های معدنی غنی، ظرفیت های گردشگری سلامت و حوزه درمان زمینه ای برای جذب گردشگری است و هر کسی که از گسترش و رشد این حوزه ممانعت کند، در واقع مانع افزایش اشتغال و ایجاد درآمد ناشی از رواج این صنعت شده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به درآمد یک هزار و 160 میلیارد دلاری ناشی از گردشگران سال 2013 در دنیا اضافه کرد: بسیاری از کشورهای دنیا از این فرصت برای ایجاد اشتغال و درآمد استفاده کردند و کشور ما بدلیل بعضی از تنگ نظری ها و فضای تلخ بین المللی در گذشته نسبت به ایران ما تا کنون نتوانسته ایم از این فرصت استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نمی گوییم باید دروازه باز باشد تا هر کسی به هر نحو دلخواه وارد کشور شود چرا که این خاک حاصل خون شهداست؛ اما معتقدیم که باید به صورت هدفدار و با برنامه و از بین بردن بعضی از توهمات جناحی برای گسترش گردشگری خارجی در ایران گام برداشت.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: در حوزه گردشگری از بیش از 140 کشور دنیا عقب هستیم و از همین رو بهتر است اجازه داده شود تا در چارچوب موازین اخلاق و شرع، ایران هم از ثمرات و مزایای آن استفاده کند.
درویش امیری با بیان اینکه قزوین از دیرباز مهد پرورش بزرگان خوشنویسی کشور همچون میرعماد حسن، میرزا محمد حسین عماد الکتاب قزوینی و دهها شخصیت دیگر در این حوزه که باعث شد به حق قزوین پایتخت خوشنویسی ایران لقب گیرد.
وی سپس از بزرگان این استان یاد کرد و افزود:حمداله مستوفی، عارف قزوینی، عبید زاکانی، علامه دهخدا و شهدا سرافراز از جمله شهید رجائی، شهید لشگری، شهید کشوری و سید الاسراء شهید ابوترابی بزرگانی هستند که نامشان بر تارک استان بلکه بر تاریخ ایران عزیز می درخشد.
گفتنی است در این مراسم روزبه استاندار قزوین، رجب رحمانی، مرتضی حسینی، داود محمدی نمایندگان مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام باریک بین به نمایندگی از سوی امام جمعه قزوین در این مراسم حضور داشتند.
در انتهای این مراسم محمد جواد حضرتی ها به عنوان میر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قزوین معرفی و از خدمات آقای قاسمی قدردانی شد.
انتهای پیام/