بقعه ۱۲ امامزاده در کهگیلویه و بویراحمد ثبت ملی شد

مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگویی فهرست ۱۲ بقعه متبرکه‌ استان را که ثبت ملی شده‌اند، اعلام کرد. 
سیدحمید موسوی اصل، مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره‌کل  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اعلام فهرست امامزادگان استان در فهرست آثار ملی گفت: 12 امامزاده استان ثبت ملی شده‌اند که بیشترین آن مربوط به شهرستان کهگیلویه است.
وی از تهیه طرح مرمت و احیای بقعه امامزاده محمود طیار مربوط به دوره قاجاریه در شهرستان دنا در سال 1387 خبر داد و افزود: کارهای مرمتی آن شامل پی بندی، تقویت سازه‌ای بنا، تقویت و احیای گنبد بنا، احیای مقرنس‌های داخلی بنا، اندودکاری فضای داخلی، کف‌سازی، بام‌سازی، احیای شبستان بنا و تعمیر نمای بیرون بنا از جمله اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته و اعتبار آن در مجموع سال‌ها 35 میلیون تومان است و تکمیل محوطه‌سازی این بقعه در دستور کار است.
مسئول روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: تهیه طرح بقعه امامزاده علی در شهرستان کهگیلویه مربوط به قرن هفتم و هشتم هجری قمری در سال‌های 82 صورت گرفت و کار مرمتی آن در سال‌های 82 تا 89 به‌صورت متوالی با موضوع تثبیت، نجات بخشی، حفاظت و ساماندهی محوطه بود که در سال 90 با اعتبار 90 میلیون تومان عملیات احیا و استحکام بخشی فضاهای داخلی، گنبدخانه و بام‌سازی انجام گرفت؛ لذا در این راستا عملیات محوطه‌سازی آن در دست طراحی و اجراست.
موسوی اصل بیان کرد: امامزاده معصوم در دهدشت مربوط به دوره صفوی طرح مرمت و احیای آن در سال‌های 85 صورت گرفت، در سال‌ 90 اعتباری بالغ بر 50 میلیون تومان به‌منظور تعمیر و اندود کاری فضای داخلی، کف‌سازی، بام‌سازی و ساماندهی محوطه هزینه شد و عملیات ساماندهی محوطه و کاوش محوطه‌های اطراف آن در برنامه‌های آتی در دست کار است.
وی یادآور شد: عملیات مرمتی، حفاظتی و اجرایی امامزاده پیرغازی در دهدشت مربوط به دوره ایلامی در سال‌های 90 با موضوع احیای گنبد و گنبدخانه، کف‌سازی و بام‌سازی، احیای شبستان و محوطه‌سازی آن با اعتباری بالغ بر 100 میلیون تومان انجام گرفت که برنامه‌های آینده آن شامل احیای اتاق‌های جانبی، محوطه‌سازی و اجرای دیوار محوطه و نور‌پردازی است.
کارشناس  روابط عمومی اداره‌کل  میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: امامزاده ابراهیم در دهدشت مربوط به دوره صفوی عملیات مرمتی آن در سال 90 با موضوع تقویت پی بنا، احیای گنبدخانه، تقویت سازه‌ای بنا، تکمیل نمای بیرونی بنا و کف‌سازی، بام‌سازی بنا انجام گرفت و برنامه آینده آن شامل محوطه‌سازی و نور پردازی اجرای تأسیسات بنا و اندودکاری فضای داخلی بنا است.
موسوی اصل ادامه داد: امامزاده سلطان مهدی در دهدشت مربوط به دوران ایلامی عملیات احیای شبستان و تقویت سازه‌ای بنا، پی بندی، بام‌سازی و احیای گنبدخانه صورت گرفته و در سال 90 عملیات محوطه‌سازی آن با اعتباری بالغ بر 35 میلیون تومان بخشی از آن انجام گرفته که کار محوطه‌سازی در برنامه آینده است.
وی  افزود: امامزاده بی‌بی شهر‌بانو مربوط به دوران صفویه روستای چنگلوا در شهرستان کهگیلویه در سال 90 عملیات ساماندهی و خاکبرداری اطراف بنا، تقویت‌سازی بنا (گنبدخانه)، احیای گنبدخانه بنا، اندود فضای داخلی، بام‌سازی و تقویت طاق‌های پشت بام و ساماندهی اتاق‌های جانبی اطراف بنا با اعتباری بالغ بر 45 میلیون تومان صورت گرفته که کار خرید اطراف بنا، تکمیل اتاق‌های جانبی بنا، اندودکاری، تهیه و نصب درب‌های چوبی و نورپردازی آن در برنامه‌های آینده است.
کارشناس  روابط عمومی میراث فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد اضافه کرد: امامزاده بابا احمد مربوط به دوره سلجوقی در شهرستان کهگیلویه بنای آن با اعتباری بالغ بر 50 میلیون تومان عملیات ساخت شبستان الحاقی به گنبد خانه بنا انجام گرفت و کار تقویت پی بنا اندود فضای داخل، بازگشایی درب‌های شبستان به گنبدخانه، مرمت تزئینات ورودی و داخلی بنای محوطه‌سازی و نماسازی بنا در برنامه کاری آینده است.
موسوی اصل اظهار کرد: امامزاده عبدالله بی منجگان و امامزاده شهسوار مربوط به دوره صفویه در شهرستان کهگیلویه  وامامزاده پیرپلنگ مربوط به دوره ایلامی در دیشموک از دیگر این امامزادکان ثبت شده ملی است .
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393052713