به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان \" مهران سرمدیان\" سرپرست اداره کاشان، با اعلام مطلب فوق افزود: ظرفیت این مخزن 700 متر مکعب است که اتمام فاز 2 آن با هزینه ای بالغ بر 88 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی اجرا شد.
وی گفت: فاز اول ساخت این مخزن از فروردین ماه سال 90 زیر نظر مشاورین مجرب به مدت 4 ماه انجام شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان با تاکید بر موضوع بحران آب در دشت كاشان و کمبود آب مورد نیاز جهت آبیاری فضای سبز و درختان باغ فین ساخت این مخزن را ضروری دانست.
سرمدیان دبی آب ثابت اولیه چشمه سلیمانیه فین کاشان را 350 لیتر بر ثانیه ذکر و تصریح کرد: طی سالهای متمادی و با وجود خشکسالیهای اخیر در حال حاضر این میزان به 200 لیتر بر ثانیه کاهش یافتهاست.
وی کاهش این میزان آب در این چشمه تاریخی در نیم قرن گذشته را پدیدهای نادر خواند و گفت: براثر خشکسالیهای اخیر 40 درصد از آب چشمه سلیمانیه کاشان کاهش یافته است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان مهمترین عوامل کاهش آب چشمه سلیمانیه کاشان را خشکسالیهای اخیر منطقه اعلام و بیان داشت: برخی عوامل دیگر از جمله برداشت معدن در منطقه، نیز در کاهش آب چشمه میتواند مؤثر باشد که نیازمند مطالعه بیشتر در این زمینه است.
یادآور می شود با توجه به ثبت جهانی باغ فین در فهرست جهانی یونسکو و رعایت موارد آسیب های منظری به بنا، این مخزن به صورت مدفون در باغ شرافتیان واقع در پشت باغ فین اجرا شده است.
مجموعه باغ فين حدود 23000 متر مربع مساحت دارد وتنها بنای ثبت شده در فهرست آثار جهانی در شهرستان کاشان است.
انتهای پیام/