مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با حضور در برنامه زنده تلویزیونی، نشست خبری با اصحاب رسانه و گفتگو با برخی رسانه های سراسری عملکرد این اداره کل در نخستین سال فعالیت دولت تدبیر و امید را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، مهندس علی فعله گری روز یکشنبه در اولین روز از هفته دولت با حضور در شبکه استانی زاگرس، نشست خبری با نمایندگان خبرگزاری ها و رسانه های مکتوب استان و همچنین گفتگو با خبرنگار روزنامه صبح اقتصاد عملکرد این اداره کل در یک سال گذشته را در بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سرمایه گذاری و حفاظت از آثار و ابنیه تاریخی برای مردم استان تشریح کرد.
وی با اشاره به گسترده بودن حوزه عملکرد مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت:در حوزه میراث فرهنگی در یک سال گذشته علاوه بر برگزاری همایش ها و جشنواره های متعدد، 24 مورد مرمت و احیاء آثار تاریخی و فرهنگی از جمله، ادامه روند ساماندهی مجموعه تاریخی فرهنگی تاق بستان، مرمت پل طاقیل گیلانغرب، مرمت محوطه تاریخی پلنگرد، مرمت بخشی از حمام حاج شهبازخان، ادامه روند مرمت مسجد حاج شهبازخان، ادامه روند مرمت مسجد عمادالدوله، ادامه روند مرمت بازار سنقر، مرمت خانه خواجه باروخ وساماندهی اطراف ملک مذکور، مرمت خانه زرشکیان، مرمت خانه حاج آخوند، مرمت جداره با ارزش بافت کرمانشاه(کوچه تکیه بیگلربیگی)، شروع مرمت وساماندهی تکیه معاون الملک و آزادسازی حرایم تملک شده ملک مذکور، مرمت تکیه بیگلربیگی و ساماندهی تاسیسات مجموعه، مرمت بخش های کاوش شده دیواره شکارگاه تاق بستان و ... را انجام داده است.
وی تهیه، گردآوری وارسال 20 پرونده ثبتی آثار تاریخی و میراث معنوی، بررسی وتهیه گزارش میراث معنوی مور و بررسی و گردآوری دو جلد از شاهنامه کردی را از جمله دیگر اقدامات این اداره کل در حوزه نشر عنوان کرد و افزود: شروع عملیات گمانه زنی به منظور تعیین حریم محوطه تاریخی پلنگرد و تعیین ضوابط عرصه و حریم محوطه تاریخی تاق بستان و تپه تاریخی چقاگلان و ارسال جهت ثبت و تملک اراضی شهرستان قصرشیرین و شهرستان کنگاور حریم معبد آناهیتا از دیگر اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته است.
صادرات 6 میلیون دلار صنایع دستی
فعله گری در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد این سازمان در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش ها و جشنواره های تخصصی صنایع دستی و تجلیل از هنرمندان و صنعتگران پیشکسوت صنایع دستی، آموزش عمومی رشته های صنایع دستی در قالب تفاهم نامه با سازمان های مختلف و نظارت بر آموزش متوسطه دانش آموزان استثنایی رشته های صنایع دستی برخی از اقدامات انجام شده است.
برگزاری دومین مراسم داوری نشان ملی منطقه غرب و اخذ 28 نشان ملی، برگزاری 4 نمایشگاه منطقه ای و 88 نمایشگاه استانی ، 18 مورد مشارکت هنرمندان و صنعتگران استان در نمایشگاه های سایر استان ها و برگزاری 21 نمایشگاه نوروزی در استان و همچنین برگزاری 45 بازارچه موقت نوروزی و فصلی جهت ارائه محصولات، استاندارد سازی رشته های تنبور و زیره گیوه پارچه ای، صدور 2273 کارت شناسایی جهت صنعتگران و هنرمندان خانگی ، صدور 80 پروانه تولید کارگاهی جهت هنرمندان و صنعتگران کارگاهی، پرداخت 580 میلیون ریال تسهیلات بانکی، بیمه 504 صنعتگر صنایع دستی و ارائه پروپوزال اطلس صنایع دستی جهت تامین اعتبار از دیگر مواردی بود که مدیرکل میراث فرهنگی استان به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به صادرات 6 میلیون دلاری صنایع دستی استان به کشورهای مقصد گفت: با توجه به اهداف توسعه صادرات استان به دنبال برنامه ریزی برای افزایش این رقم به بیش از این هستیم.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: در یک سال گذشته 804 نفر از متقاضیان مستقل و پشتیبان به استانداری با مبلغ 51 هزار میلیون ریال، 48 نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات به صندوق مهر امام رضا ( ع ) به مبلغ 24 هزار میلیون ریال و 51 نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات فنی و اعتباری به واحد سرمایه گذاری جمعاً به مبلغ 4500 میلیون ریال در حوزه صنایع دستی به بخش های مختلف برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند.
بهره برداری از دو مجموعه اقامتی و رفاهی در هفته دولت
مهندس علی فعله گری در ادامه به عملکرد یکساله حوزه گردشگری و سرمایه گذاری این اداره اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت صنعت توریسم و گردشگری در رونق اقتصادی استان کرمانشاه مدیریت ارشد استان و سازمان میراث فرهنگی یک برنامه ریزی گسترده برای رونق این بخش و فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به افتتاح دو مجتمع رفاهی و اقامتی در هفته دولت در استان کرمانشاه، گفت: در راستای فراهم سازی زیرساخت های گردشگری در استان از هتل آپارتمان کوروش با سرمایه گذاری 5 میلیارد تومان در چهار طبقه و هشت سوئیت و 40 تخت و مجتمع بین راهی اسلامی با سرمایه گذاری 900 میلیون تومان در شهرستان جوانرود با 1500 متر فضا شامل رستوران، سرویسهای بهداشتی و غیره به بهره برداری می رسند.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال جاری سه مورد تاسیسات گردشگری در استان به بهره برداری رسیده است، یادآور شد: همچنین ساخت هفت هتل در استان در دست اقدام است.
وی تصویب21 طرح در جلسات کارشناسی به مبلغ یک میلیارد و 975 میلیون تومان در کارگروه اشتغال استان و ارسال 19 پرونده به مرکز جهت اخذ تسهیلات با مبلغ 77 میلیارد تومان و درخواست مبلغ 2 میلیارد و 500 میلیون تومان کمک های فنی اعتباری از معاونت محترم برنامه ریزی استانداری به منظور اختصاص یارانه به طرح های جدید را از جمله اقدامات سازمان برای توسعه گردشگری استان عنوان کرد.
فعله گری با تاکید بر اینکه این اداره کل توانسته است بیست و سه درصد از یارانه پرداختی به تأسیسات گردشگری کل کشور را به خود اختصاص دهد، گفت: در این راستا ارایه 15 مورد یارانه های پرداختی با مبلغ 16 میلیارد ریال در استان انجام شده است.
وی پیرامون توسعه مناطق نمونه گردشگری در استان گفت: در این مدت 25 مورد طرح توجیهی به منظور رعایت مفاد آیین نامه ایجاد ، اصلاح و تکمیل، بررسی شده است. که برای 15 مورد از آن ها پس از دریافت موافقت اصولی و دریافت نقشه های اجرایی طرح مجوز احداث صادر شده است.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه 50 طرح توجیهی و بسته سرمایه گذاری برای مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری استان تهیه شده است، خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه با توجه به داشتن فرودگاه بین المللی، راه های دسترسی متعدد و امکان تردد مسافر از مرزهای استان به کشور عراق از جایگاه ویژه ای در منطقه غرب کشور بر خوردار است به همین دلیل فرصت های مناسبی را برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم کرده است.
وی سیاست سازمان را جذب سرمایه گذارانی در حوزه گردشگری عنوان کرد که از نظر مالی نیازی به اخذ تسهیلات بانکی نداشته باشند.
کشف بیش از 300 شیء تاریخی در استان
مهندس فعله گری پیرامون عملکرد یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اظهارداشت: در یک سال گذشته 313 شیء اصلی و 213 شیء بدلی توسط نیروهای ذحمت کش یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه کشف شده که منجر به 45 مورد دستگیری شده است .
وی افزود: همچنین در این مدت 8 مورد کشف قاچاق و نگه داری اموال تاریخی، سه مورد کشف کلاهبرداری و خرید و فروش غیر مجاز، 8 مورد حفاری غیر مجاز و 6 مورد تخریب توسط نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کشف شده است.
وی با بیان اینکه در یگان حفاظت میراث فرهنگی استان کرمانشاه تنها 33 نفر نیرو فعالیت دارند، تاکید کرد:با توجه به وجود چهار هزار اثر تاریخی در استان در این حوزه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم که با توجه به برنامه سازمان برای تقویت یگان های حفاظت امیدواریم هرچه سریع تر اقدامات لازم در این خصوص انجام گیرد.
انتهای پیام/