گیلان موقعیت استثنایی برای جذب گردشگر سلامت از جمهوری آذربایجان دارد

نخستین نشست تخصصی گردشگری سلامت شمال غرب کشور با حضور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ، مدیران ارشد دانشگاههای علوم پزشکی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، پایانه ها و استانداریهای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و گیلان در تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان، در این نشست معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهورگفت: هدفی که در برنامه سند چشم انداز برای ایران 1404 ترسیم شده ایرانی توسعه یافته است که متاسفانه با گذشت نیمی از زمان برنامه های چشم انداز، با اهداف ترسیمی فاصله داریم.

وی افزود: باید از همه ظرفیت ها برای تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله و توسعه همه جانبه کشور استفاده کنیم که یکی از این ساز و کار ها، توجه به ظرفیت های بخش گردشگری است.

نوبخت گفت: امروزه گردشگری یا در بحث فرهنگی و ابنیه های تاریخی مورد توجه است و یا در بحث سلامت که خوشبختانه پیشرفت های خوبی در بحث سلامت درکشور ایجاد و اعتماد سازی شده است و این می تواند ظرفیت خوبی برای جلب گردشگران سلامت باشد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری نیز دراین نشست با اشاره به مزیت ها و توانایی های گردشگری سلامت در کشور، گفت: اگر در امر گردشگری از هفت گردشگر یک شغل ایجاد می شود در گردشگری سلامت از هر چهار گردشگر برای یک نفر شغل به وجود می آید از این رو باید توجه ویژه ای به این بخش داشته باشیم.

مرتضی رحمانی موحد افزود: در سال 2013، بیش از 200 میلیارد دلار درگردشگری سلامت، تبادل مالی شده است و باید تلاش کنیم کشورمان سهم عمده ای از این مبلغ را جذب کند.

وی با تاکید بر اینکه گردشگری سلامت، فرابخشی بوده و دستگاه های مرتبط مانند علوم پزشکی باید در این خصوص همکاری های لازم را داشته باشند خاطرنشان کرد: در این راستا تفاهم نامه ای چهارجانبه بین سازمان میراث فرهنگی،وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی و وزارت خارجه امضا شده است.

در ادامه مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت:گردشگری سلامت یک ظرفیت مناسب به نفع توانمندسازی اقتصادی در بخش گردشگری محسوب می شود که با درک ظرفیتها و تهدیدها باید برای ظرفیت سازی در حوزه بازار هدف برنامه ریزی کرد.

وی اظهار داشت: بحث گردشگری سلامت بدون ارزیابی وضعیت رقبا در بازار هدف گردشگری سلامت، نتایج دلخواه حاصل نخواهد کرد. بنابراین با هدف گذاری و اتخاذ استراتژی مشخص باید زمینه ی حضور این دسته از گردشگران را مهیا ساخت.
علیزاده با تاکید بر تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت در کشور اظهار داشت: این شورا می تواند با تشکیل کمیته های تخصصی ارز ،جنبه ی حقوقی، فنی، برنامه ریزی و بازاریابی،آموزش و امنیت ،بستر اجرایی و عملیاتی گردشگری سلامت را مهیا کند.

وی در تشریح چگونگی برنامه ریزی در حوزه گردشگری سلامت بیان کرد: بحث حقوقی علاوه بر مفاد قانونی نیاز به تنظیم دستوالعملها ،آیین نامه ها و شیوه نامه های اجرایی دارد. همچنین در بخش فنی نیز می بایست به ضوابط و ساختارهای متناسب با اجرای پروژه های سرمایه گذاری دست پیدا کنیم.

وی همچنین گفت: برای حضور در بازار هدف نیاز به پکیج های گردشگری سلامت یکپارچه و همه جانبه نگر متناسب با نیاز خدماتی این بخش داریم چنانکه می توان از نوع درمانها،تعرفه ها،خدمات گردشگری همچون اقامتی-پذیرایی  در عین حال بحث آموزش و بکارگیری نیروی انسانی متخصص و کارآزموده به عنوان مهمترین بحث در این حوزه اشاره کرد.

این مقام مسئول میراث فرهنگی گیلان در پایان گفت: توسعه گردشگری سلامت نیازمند یک نظام برنامه ریزی جامع و تعامل سازنده همه دستگاههای اجرایی عضو با برنامه ریزی هدفمند و منسجم است.   

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393060731