با حضور سمیع الله مکارم حسینی معاون توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع سديت و گردشگري كشور، محمدجواد عباباف مدير كل حراست اين سازمان، رسول اشتودان مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان، حراست و معاونين اين اداره كل نشست خبري براي ارائه گزارشي از عملكرد و برنامه هاي پيش روي سازمان ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي با حضور اصحاب رسانه استان كردستان در محل دفتر مديريت اين اداره كل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی کردستان، در اين جلسه معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراث فرهنگی شناسنامه مردم هر شهر و کشوری است.
حسيني مكارم با بیان اینکه بنای تاریخی و میراث فرهنگی نشان دهنده تمدن مردم هر کشوری است، خاطرنشان کرد: حفظ این میراث و هویت و انتقال آن به نسل جدید به لحاظ فرهنگی و اجتماعی یک احساس غرور را در آنها به وجود میآورد.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعامل بین اقوام را نیز مهم دانست و بیان داشت: این مهم به ارتقاء سطح امنیت و ارتقا اقتصادی هر جامعهای کمک میکند.
به گفته حسینیمکارم، توسعه صنعت گردشگری یکی از مولفههایی است که نقش مهمی در تعامل بیش از پیش بین اقوام ایفا میکند و منجر به افزایش درآمد، تولید و ارتقا سطح معیشتی جوامع میشود.
وی خاطرنشان کرد: بحث گردشگری و میراث فرهنگی از جمله مباحث و شاخصههایی است که نقش مهمی در تقویت و ارتقاء اقتصادی داشته و برکات زیادی را به دنبال دارد.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه توسعه بحث گردشگری نیازمند مشارکت و تعامل همه دستگاهها و سازمانها است، بیان کرد: همه باید دست به دست هم بدهند تا بخش گردشگری تقویت و رونق بگیرد و تاثیرات آن را در بخشهای مختلف شاهد باشیم.
به گفته حسینیمکارم، رفع مشکلات حوزه گردشگری و توسعه این صنعت که امروزه در بسیاری از کشورهای بهترین بهرهگیری از آن میشود در کشور ما نیازمند یک نگاه ملی و فرابخشی است.
وی توسعه زیرساختها را از مهمترین نیازهای این حوزه دانست و گفت: تبیین جایگاه صنایع دستی و گردشگری به منظور استفاده از بسترهای قانونی برای توسعه این صنعت از دیگر نیازهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: کردستان در مسائل تاریخی و میراث طبیعی جایگاه فوقالعادهای دارد که میتواند در توسعه و جذب ورود گردشگران تاثیرگذار باشد.
حسینیمکارم احیای صنایع دستی در معرض نابودی را ضروری دانست و گفت: توجه به ایجاد بسترها برای تقویت بیش از پیش بحث جذب گردشگران خارجی از جمله مباحثی است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در سطح کلان سه برنامه برای کردستان تعریف شده است، افزود: تقویت توریست طبیعی، توریست سلامت و توریست صنایع دستی از برنامههای تعریف شده برای این استان با توجه به ظرفیتهای موجود در آن است.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ورود بیش از یکمیلیون 650 هزار گردشگر عراقی به کشور، گفت: استان کردستان به دلیل هممرز بودن با عراق میتواند در جذب این گردشگران سهم به سزایی داشته باشد.
حسینیمکارم بر شناسایی نیاز بازار برای توسعه صنعت صنایع دستی تاکید کرد و گفت: ارتقا سطح کیفیت، ایجاد خلاقیت و نوآوری و تبلیغ و اطلاعرسانی از مهمترین نیازها برای توسعه و تقویت بخش صنایع دستی است.
وی در مورد ایجاد زیرساختهای گردشگری و مشکلات این حوزه نیز اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یکمیلیون بنا و محوطه تاریخی در کشور وجود دارد که 31 هزار مورد آن تا کنون ثبت ملی و 17 اثر ثبت جهانی شده است.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: بدون شک ایجاد زیرساختهای لازم برای این مکانها نیازمند صرف زمان و هزینه بوده و اعتبارات سالانه نمیتواند پاسخگوی همه اینها باشد.
حسینیمکارم با بیان اینکه مجموع اعتباراتی که به بحث میراث فرهنگی اختصاص داده شده یکهزار میلیارد تومان است، اظهارداشت: کل اعتبارات جاری و غیره یکهزار میلیارد است که اگر هم به صورت صد در صد تخصیص پیدا کند نمیتواند پاسخگوی تمام نیازهای این حوزه باشد.
وی افزود: اگر بخواهیم در این حوزه موفق عمل کنیم و پاسخگوی نیازها باشیم باید به سمت خصوصیسازی حرکت کنیم و با استفاده از بخش خصوصی و اعتبارات دولتی بستر را برای تحقق اهداف هموار کنیم.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه قصد انتقاد از دولت گذشته را ندارم اما برخی اقدامات دولت گذشته مشکلات زیادی را برای دولت یازدهم در حوزه گردشگری به وجود آورده است، گفت: تعریف بیش از یکهزار و 117 منطقه نمونه گردشگری و دادن مجوز به آن بدون هیچ اصول و منطقی واقعا کار کارشناسی شدهای نبود.
به گفته حسینیمکارم، این کار با وجود وضعیت اعتباری کشور غیرقابل اجرا است و این همه منطقه نمونه گردشگری تعریف کردند فقط بار مشکلات را افزایش داده است چرا که این طرح متناسب با بودجه تعریف نشده و اعتبارات 50 سال بودجه سازمان نیز پاسخگوی تحقق این مهم نیست.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: دولت یازدهم در گام نخست تامین اعتبار ایجاد 118 منطقه نمونه گردشگری از این تعداد را که از لحاظ شرایط و پیشرفت فیزیکی در حد قابل قبولتری بودند انتخاب کرده است.
حسینیمکارم گفت: بدون شک اجرای کامل سه منطقه نمونه گردشگری از این تعداد به مراتب بهتر از تعداد زیادی مناطق گردشگری نیمه تمام و بلا استفاده است.
وی در پایان از افزایش 52 درصد بودجه سال 93 در حوزه گردشگری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: بودجه تملک و دارایی نیز 35 درصد در پروژههای ملی افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/