به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، این سرو کهنسال با قدمت 800 سال در روستای زول، 3 کیلومتری جاده قاین به سمت روستای زول در دره تلخیک زول واقع شده است.
کارشناس ثبت میراث طبیعی استان گفت: از جمله مشخصات کلی این درخت می توان به وسعت تاج حدود 111 مترمربع- محیط تنه 5 متر- قطر تنه 160 سانتی متر، داشتن ظاهری شاداب و سبز، سازش پیدا کردن با شرایط محیطی و مقاومت در شرایط مختلف زیستن طی سالهای رشد و تقدس و اعتقادات عمیق مردم منطقه به این درخت اشاره کرد.
زهرا رضایی ملکوتی افزود: قرارگیری درخت در محلی با دید مناسب از کنار جاده و سهولت دسترسی به آن (مسیر ویژه اکوتوریسم) همچنین شرایط منطقه (دره و چشمه تلخیک) به لحاظ زیر ساخت های گردشگری از ارزش خاصی برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: پس از ثبت این اثر، اجرای برنامه های حفاظتی و مدیریتی از جمله تشکیل جلسه با کارشناسان منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در خصوص اهمیت و لزوم حفاظت از این درخت و راههای حفاظت از آن در برابر آسیبهای طبیعی، انجام مطالعات علمی بر روی درخت در خصوص آفات و امراض احتمالی و مبارزه با آن، تحقیق و بررسی خاک اطراف آن و تقویت آن در صورت لزوم و هرس شاخه های زائد جهت افزایش استقامت در برابر بادهای غالب و وزش طوفان حائز اهمیت است.
کارشناس ثبت میراث طبیعی استان ادامه داد: تعیین عرصه و حریم لازم، بازدید کارشناسان کشاورزی و متخصصین مربوطه از درخت، هرس شاخه های زائد جهت افزایش استقامت در برابر بادهای غالب و وزش طوفان، مذاکره با شورای روستا برای لزوم اهمیت دادن به این درخت کهنسال و برنامه ریزی جهت آبدهی به آن و سرکشی مداوم به این اثر طبیعی توسط نیروهای یگان حفاظت و بازدیدهای دوره ای توسط کارشناسان سازمان از دیگر اقدامات حفاظتی و مدیریتی در این زمینه است.
رضایی ملکوتی افزود: معرفی و شناساندن این درخت کهنسال و با ارزش به عموم از طریق چاپ مقاله ،بروشور و ...، - برگزاری تورهای گردشگری برای معرفی و شناساندن این اثر طبیعی به علاقه مندان و اختصاص بودجه کافی و مناسب برای اجرای برنامه های حفاظتی از دیگر برنامه ها است.
انتهای پیام/