مرکز اسناد شوش راه‌اندازی شد

مرکز اسناد پایگاه میراث فرهنگی شوش در قلعه باستان‌شناسی این شهر راه‌اندازی شد.

به گزارش میراث آریا، این مرکز اسناد با جمع‌آوری بالغ بر 10 هزار عنوان سند که بیش از 100 هزار برگ سند را شامل می‌شود، آغاز به کار کرده است.

قرار است در این مرکز، اسناد مطالعات به دست آمده از بیش از یک قرن کاوش‌باستان‌شناسان فرانسوی، انگلیسی و ایرانی به صورت دستی و دیجیتال طبقه‌بندی، آرشیو شود و در فازهای بعدی در اختیار استادان، پژوهشگران، دانشجویان و گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.

پیش از این نیز محمدحسین ارسطوزاده مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شوش خبر داده بود که این پایگاه باید بتواند پس از ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو، به یک پژوهشگاه بین‌المللی تبدیل شود.

در سال‌های دور در دو مرحله در محوطه تاریخی شهر شوش اقدام به تاسیس مرکز اسناد شده بود که به علت تغییر مدیران و ضعف در حفاظت از اسناد تاریخی، در سال‌های اخیر مرکز اسنادی در این محوطه وجود نداشت و بسیاری از اسناد نیز در دستگاه‌های گوناگون و در آرشیوهای شخصی مختلف پراکنده شده بود.

به گفته ارسطوزاده،  در مرکز اسناد کنونی که درجریان آماده سازی محوطه تاریخی شوش برای ثبت جهانی راه‌اندازی می‌شود، زیرساخت‌هایی پیش‌بینی شده که در صورت هرگونه تغییرات مدیریتی یا حوادث مخرب، آسیبی به اندوخته اطلاعاتی این مرکز وارد نشود.

ایران فرصت دارد تا زمان رسیدن ارزیابان یونسکو در دو ماه آینده، محوطه تاریخی شهر شوش را به استاندارد‌های جهانی یک محوطه تاریخی برساند. در غیر این صورت ثبت میراث تاریخ 7000 هزارساله ایرانیان در شوش، در صف طولانی 48 اثر در انتظار ثبت قرار خواهد گرفت. این در حالی است که هر کشور در هر سال تنها یک اثر را می‌تواند به عنوان میراث تاریخی به رای اعضای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) بگذارد.

محوطه تاریخی شوش واقع در استان خوزستان یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های شناخته شده جهان و کهن‌ترین شهر در ایران است که بقایای آن به جا مانده است.شهر باستانی شوش، پایتخت تمدن چندهزار ساله عیلامیان است که در دوره‌ای نیز پایتخت زمستانی هخامنشیان به شمار می‌رفت.

انتهای پیام/

کد خبر 139306086