به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی، علی صالحی گفت: این مدرسه تاریخی با ویژگیهای معماری ایرانی داخل روستای درمیان وجود دارد وشامل حیاط مرکزی، حجره هایی در دو طرف و دو ایوان در دو ضلع دیگر با خشت خام، آجر و گچ است.
وی با بیان اینکه این بنا وقفی است گفت: عمده تزئینات صورت گرفته در این بنا شامل تزئینات کادربندی ایوان اصلی ، تزئینات آجری نماها و تزئینات سردرورودی بصورت طرحهای آجری است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان درمیان افزود: ورود به بنا از طریق سر در با طاق جناغی امکانپذیر است و بلافاصله پس از سردر، صحن بنا قرار دارد که دو ضلع جنوب غرب و شمال شرق آن در دو طرف سه حجره به عمق 150 سانتیمتر و عرض 300 سانتیمتر قرار داردکه با طاق جناغی پوشیده شده است.
صالحی ادامه داد: در دو ضلع دیگر صحن یعنی ضلع شمال غرب و جنوب شرق دو ایوان و دو حجره در دو طرف ایوان قرار دارد. ایوانها دارای طاق جناغی می باشند و ایوان ضلع جنوب شرق دارای تزئینات رسمی بندی و طاقهای تزئینی است.
وی اذعان داشت: پس از ایوان و حجره های دو طرف ایوان اطاقهایی قرار دارد. در مرکز حیاط باغچه و یک جوی که آب قنات در آن جاری است، از وسط بنا عبور میکند.
انتهای پیام/