به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان این آیین در حالی برگزار شد که شامگاه پنجشنبه جشنواره 40 روز تابستانی همدان هم به ایستگاه آخر رسید.
این نمایشگاه چهار روزه واقع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان همدان با 168 غرفه در سه سالن ابنسینا، الوند و هگمتانه جانمایی شده است. در این نمایشگاه برپایی یک غرفه بزرگ که به آثار برگزیده کشور اختصاص پیدا کرده است، توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند. دوستداران هنرهای دستی و سنتی مردمان ایران زمین میتوانند در مدت این چهار روز از 9 صبح تا 18 بعدازظهر از نمایشگاه صنایعدستی بازدید کنند.
40 غرفه در رشتههای مصنوعات چرمی و سراجی سنتی، سفال، نقاشی روی سفال، سفال نقش برجسته، سفالگری، شیشه، نقاشی روی شیشه، تراش سنگهای قیمتی، رودوزیهای سنتی، سرمهدوزی، مصنوعات چوبی، معرق و مشبک چوب، عروسکبافی، گلدوزی، مصنوعات فلزی و معرق فنر و کاشی هفت رنگ از شهر همدان در نمایشگاه بر پاست.
گفتني است در کنار این غرفهها شهرستان کبودراهنگ با رشتههای رودوزیهای سنتی، گلیم و تابلو فرش در سه غرفه شهرستان ملایر با رشتههای منبت مبلمان و کنسول منبت، قلمزنی روی مس، تراش سنگهای قیمتی معرق، چوب و سفال در هشت غرفه در نمایشگاه حضور دارند.
همچنین هنرمندان شهرستان تویسرکان با چهار رشته ساخت سازهای سنتی، مصنوعات چرمی، معرق منبت و منبت مبلمان در 9 غرفه و هنرمندان بهار و لالجین در شش غرفه نیز هنرهای دستی خود را در هفتمین نمایشگاه صنایعدستی به نمایش گذاشتهاند.
در قسمت دیگری از نمایشگاه سه غرفه هنرمندان رزن با رشتههای مصنوعات چرمی و خراطی و چهار غرفه نهاوندیها با رشتههای مصنوعات چوبی، گلیم و جاجیم برپاست.
این مراسم به همت اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان و با هماهنگی، اجرا و مدیریت برنامه شرکت صوتی تصویری سروش (سروش صدا و سیمای همدان) به اجرا درآمد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در این مراسم گفت: توجه به صنایع دستی یکی از راهکارهای مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است.
'ریحان سروش مقدم' شامگاه پنجشنبه در آیین اختتامیه جشنواره تابستانی همدان در میدان باباطاهر این شهر افزود: صنایع دستی یکی از ابزارهای است که می تواند با ایجاد اشتغال ، مردم را از وابستگی به بیگانه نجات دهد و استقلال را برای مردم به ارمغان آورد.
وی با بیان اینکه جای خالی صنایع دستی در خانه های مردم احساس می شود اضافه کرد: با معرفی این میراث گرانبها به مردم، باید توجه و تمرکز آنان را نسبت به صنایع دستی معطوف کرد.
سروش مقدم افزود: سرپنجه و ذوق هنرمندان استان همدان در بخش صنایع دستی باید بیشتر از گذشته معرفی شود چرا که این صنعت مهم نقش موثری در اقتصاد کشور و استان دارد.
وی با تشریح برنامه های جشنواره تابستانی نیز گفت: این جشنواره همزمان با عید فطر در نقاط مختلف استان برگزار شد و با برگزاری حدود 300 برنامه شاد و مفرح ساعات خوبی را برای مسافران و مردم استان همدان ایجاد کرد.
سروش مقدم افزود: در سال جاری با نظرسنجی که از مسافران انجام گرفت آنان نسبت به برخورد مردم و گردشگری در همدان ابراز رضایت داشتند.
وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های انجام شده و ایجاد زیرساخت های مختلف از جمله افزایش ظرفیت هتل ها سال های آینده برنامه های بهتری برای توسعه گردشگری استان همدان برگزار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از اجرای 300 برنامه فرهنگی ـ هنری در مدت 50 روز جشنواره تابستانی همدان خبر داد.
سروشمقدم افزود: در میراث فرهنگی نیز همه مدیران و عوامل با تشکیل ستاد اسکان و تسهیلات رفاهی تلاش کردند تا فضای شادی را برای میهمانان و مسافرانی که به همدان آمدهاند به وجود آورند.
وی همچنین بیان کرد: نتایج نظرسنجی از مسافران تابستانی همدان نشان داد که میزان رضایت میهمانان از مراکز خرید و برخورد مردم همدان خوب بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان همچنین تصریح کرد: صنایع دستی که یکی از میراثهای بزرگ و هویت کشورمان است که باید حمایت و حفظ شود.
سروشمقدم افزود: هنر و ذوق هنرمندان صنایع دستی یکی از مبانی اقتصاد مقاومتی بوده که از سوی رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید شده است و زمینه استقلال اقتصادی کشورمان را فراهم میآورد.
وی عنوان کرد: در برنامهریزی سالهای آینده برآنیم تا کمبودها و نیازهای زیرساختی میزبانی استان اعم از هتلها، اماکن اقامتی و کمپینگها، رستورانها و سایر مراکز مرتبط با مقوله گردشگری استان را برطرف سازیم.
در این جشنواره که چندین برنامه شاد برگزار شد حاضران به 10 تن از مشاهیر و مفاخر استان همدان از جمله آرتیمانی ، میر سید علی همدانی ، عین القضات همدانی، خواجه رشید الدین همدانی ، باباطاهر ، بوعلی سینا و شهید مصطفی احمدی روشن ادای احترام کردند.
در آیین اختتامیه جشنواره تابستانی همدان معاون میراث فرهنگی کشور، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ، معاون استاندار، فرماندار همدان و جمعی از مسوولان حضور داشتند.
از روز پنجشنبه این مکان به نقل از بازدیدکنندگان به ایران
کوچک تشبیه شده است. ایرانی که در آن 30 استان با هنرمندان خود در رشتههای هنری فعال حضور پیدا کردهاند.
در این نمایشگاه بازدیدکنندگان و علاقهمندان شامل جامعه محلی و گردشگران میتوانند از هنرهای دستی و سنتی استانهای مختلف از 20 تا 24 شهریورماه به راحتی بازدید کنند و البته شرایطی فراهم خواهد شد تا هنرمندان برای ارتباطهای بیشتر و بهتر با یکدیگر از این رویداد بهرهمند شوند.
آغاز نمایشگاه ملی صنایعدستی و پایان جشنواره 40 روز تابستانی همدان بار دیگر این مهم را در اذهان تداعی کرد که اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همواره در تکاپوی میزبانی از برنامههاي مختلف است و با بسته شدن یک برنامه کاری، روزهای متمایزتری را برای جامعه محلی و گردشگران رقم ميزند.
آیین اختتامیه جشنواره تابستانی شامگاه 20 شهریورماه با حضور مسئولان کشوری انجام شد. این مراسم که از ساعت 21 پنجشنبه پس از سخنرانی مسئولان آیین بزرگداشت مفاخر همدانی به زیبایی به نمایش گذاشته شد از تندیس دادای همدان (علیاکبر محمودیوثاق) نيز رونمایی شد.
اینبار مراسم اختتامیه جشنواره تابستانی بیشتر حال و هوای باباطاهر را داشت و در این مراسم آیین باباطاهرخوانی توسط استاد آواز همدان، استاد حسینی به انجام رسید و دستنوازی هنرمندان گرمابخش محفلی بود که با حضور پررنگ مردم همدان به یادماندنی شد. در مراسم اختتامیه جشنواره تابستانی همدان از میرزا محمد رضی معروف به میررضیالدین آرتیمانی، میر سیدعلی همدانی، عینالقضات همدانی، خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی، باباطاهرعریان همدانی، حسین ابن عبدالله معروف به شیخالرئیس، سیدجمالالدین اسدآبادی، شهید مصطفی احمدیروشن و پروفسور توفیق موسیوند مخترع اولین قلب مصنوعی، به عنوان 10 تن از مشاهیر بزرگ همدانی به عنوان افتخارات استان یاد شد.
گفتنی است جشنواره تابستانی همدان از عید سعید فطر امسال آغاز به کار کرده و با اجرای 300 برنامه در 40 شبانه روز، شامگاه گذشته با حضور مسئولان کشوری و استانی به کار خود پایان داد. 300 برنامه از ابتدای جشنواره تابستانی در همدان برگزار شده و هدف از این برنامه ها ایجاد شور و نشاط در جامعه و معرفی همدان به مسافران بوده است.
170 غرفه در این نمایشگاه آثار صنایع دستی استان های مختلف را به نمایش می گذارند و مردم می توانند تا 24 شهریور ماه هر از ساعت 15:30 تا 20 از این نمایشگاه بازدید کنند.
همچنین در این مراسم از تمبر آثاری که مهر اصالت یونسکو دریافت کرده بودند نیز رونمایی شد، 10 اثر صنایع دستی همدان تاکنون مهر اصالت یونسکو دریافت کردهاند و برای سال 2016 نیز 36 اثر آماده ارسال است.
انتهای پیام/