رسول اشتودان شنبه شب در مراسم گرامیداشت روز جهانی گردشگری که با حضور مسئولان و اقشار مختلف مردم در موزه مردمشناسی خانه کرد سنندج برگزار شد، اظهار داشت: انتخاب یکی از روزهای سال با عنوان روز جهانی گردشگری، برای اطلاعرسانی نقش و اهمیت گردشگری در جامعه جهانی است.
وی افزود: تلاش و باور بر این است که مسائل و موارد مربوط به ارزشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک جامعه از طریق گردشگری به جامعه جهانی معرفی شود.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، صنعت گردشگری امروزه یکی از پررونقترین فعالیتهای اقتصادی است و در توسعه اجتماعی و اقتصادی بسیاری از کشورها نقش اثرگذاری داشته است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که صنعت گردشگری رشد سریعتری نسبت به سایر بخشهای اقتصادی داشته است، لذا با اشتغالزایی که ایجاد کرده است به عنوان یک صنعت پیشرو تلقی میشود و از آن به عنوانصادرات نامرئی نام میبرند.
اشتودان با عنوان این مسئله که گردشگری در ایران طی دو دهه اخیر رونق گرفته است، گفت: برنامههای خوبی برای توسعه این صنعت در استانها از سال 76 به صورت رسمی آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: توسعه صنعت گردشگری در گرو آموزش و تبلیغات، مدیریت اجرایی صحیح، بازاریابی و برنامهریزی و سیاستهای درست است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: مرکزیت کردهای مناطق کردنشین، همجواری با کشور عراق به ویژه اقلیم کردستان، برخورداری از جاذبههای طبیعی بکر و زیبا، آب و هوای معتدل، فرهنگ غنی و روحیه مهماننوازی مردم از جمله ظرفیتهای گردشگری استان کردستان است.
وی اضافه کرد: تنوع لباس، زبان، موسیقی، غذا و صنایع دستی از جمله مولفههای گردشگری فرهنگی است که استان کردستان آنها را در خود دارد و زمینهای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است.
اشتودان همچنین به همجواری استان کردستان با شمال عراق اشاره کرد و با اشاره به اشتراکات زبان و فرهنگ و نیز محدودیت نیروهای متخصص پزشکی و ارزان بودن خدمات پزشکی در ایران، تصریح کرد: مردم کردستان عراق تمایل دارند تا مسائل بیماری خود را در این استان درمان نمایند و این مهم موجب رونق گردشگری درمانی و نیز ارزآوری بالا برای این استان و کشور خواهد شد.
وی گفت: استان کردستان هم در زمینه جذب اکوتوریسم یا گردشگری طبیعت ظرفیتهای بالایی دارد که از جمله آنها میتواند به وجود گیاهان دارویی، وجود منابع غنی آب و چشمههای خروشان، کوههای جذاب چهل چشمه، شاهو، کوسالان و بدر و پریشان اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان همچنین گفت: این استان در زمینه گردشگری خرید هم حرفهایی برای گفتن دارد که با وجود بازارچههای سیرانبند، سیف و باشماق و نیز بازارهای بانه و مریوان جاذب گردشگران زیادی شده که رونق اقتصادی منطقه را موجب شده است.
وی گفت: از آنجایی که گردشگری استفاده از فرصتهاست، لذا باید زیرساختهای لازم برای رونق این صنعت در استان را فراهم کرد، چراکه کردستان با برخورداری از آثار تاریخی و طبیعی بسیار بالا میتواند به قطب گردشگری در کشور تبدیل شود.
انتهای پیام/