همزمان با «پنجم مهرماه، روز جهانی گردشگری» و در مراسم گرامیداشت این روز، از دست اندرکاران گردشگری مدیران و بهره بردارو سرمایه گذران نمونه تجلیل شد.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران در مراسم پاسداشت روز جهانی جهانگردی که در سالن اجتماعات مجتمع تفریحی توریستی میزبان با حضور فرماندران،شهرداران ،مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شده بود با اشاره به اصلاح و بازنگری سند چشمانداز توسعه اظهار داشت: چشمانداز استان با اصلاحات و بازنگری مصوب شد که در این مسیر قدم بعدی به عنوان اسناد بالادستی میتواند سند راهبردی استان را تغییر دهد.
علی احسانی افزود:بر اساس سند راهبردی قبل از شروع برنامه ششم ،برای توسعه فضای استان در حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی اقدامات راهبردی انجام شد که مصوبات آن نیز در حال شکلگیری است.
معاون برنامهریزی استاندار مازندران با بیان اینکه نگاه ما به توسعه استان نگاه بلندمدت است، بیان داشت: حتی چشمانداز توسعه را فراتر از افق 1404 دیدیم و چشمانداز 1414 را تنظیم و اقدامات خود را بر این اساس انجام میدهیم.
این مسئول با بیان اینکه تاکنون صنعت گردشگری در خدمت توسعه استان نبوده، گفت: تنها از درآمد نفتی برای توسعه استان استفاده میشد بیانیه رامسر که از نتایج کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت است خود به تنهایی یک سند بالادستی است که میتوانیم بر اساس آن برنامهریزی کنیم.
احسانی با تاکید به اینکه نباید به سمت درآمد نفتی برویم، اظهار کرد: برای ساماندهی گردشگران داخلی و جذب گردشگران خارجی باید گامهای محکمتری در این زمینه برداشته شود.
این مسئول با تاکید به استفاده از منابع دریایی استان برای توسعه اذعان داشت: به دلیل اهمیت صنعت گردشگری در بحث تولید نیاز به اقدامات جدیتری است.
احسانی با اشاره به نامناسب بودن وضعیت استان در بحث اشتغال خاطرنشان کرد: با جذب سرمایهگذاران، برنامهریزی بلندمدت و ارتقاء صنعت گردشگری، اقتصاد نوین را پایهگذاری میکنیم تا مشکلی در بحث اشتغال نداشته باشیم.
این مسئول با اشاره به مواهب طبیعی استان به سرانه فضای سبز مازندران اشاره کرد و بیان داشت: با آنکه استان مازندران برخوردار از مواهب طبیعی (جنگل،کوه و دریا) است اما سرانه فضای سبز آن کمتر از دو متر مربع است که این مقدار در مقایسه با استان تهران با سرانه فضای سبز بالای 30 متر مربع و استان گلستان با سرانه بیش از 12 متر مربع بسیار ناچیز است و نیاز به توجه بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه برای جذب گردشگران خارجی نیاز به شکلگیری آژانسهای مسافرتی و توسعه استان نیز ارتقا ظرفیتها را میطلبد، عنوان کرد: با اختصاص تسهیلات بیشتر به آژانسهای مسافربری و گردشگری،ورود سرمایهگذاران خارجی و تخصیص تسهیلات ارزی مناسب به حوزه حمل و نقل هوایی میتوانیم سبب توسعه و ارتقا استان در بحث گردشگری شویم.
احسانی با تاکید به تدوین سند گردشگری توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: نیاز است این سند حداقل در کوتاه مدت تنظیم شود تا در کنار آن بتوانیم حداقل از 10 تا 50 هتل سه ستاره تا پنج ستاره در استان بهرهمند شویم.
وی با بیان اینکه اقامتگاههای ما شایسته مسافران خارجی نیست، بیان داشت: با ارتقا این اقامتگاههای گردشگری سبب شکلگیری اقتصاد نوین در سطح استان شویم.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت:زندگی امروز بدون گردشگری قابل توسعه نیست فعالیت هایی در زمینه گردشگری صورت گرفت اما کارهای انجام نشده زیادی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد
دکتر دلاور بزرگ نیا افزود:نگاه دولت،سخنان رئیس جمهور ،تدوین قوانین و موضع عناصر موثر در گردشگری نشان دهنده باور گردشگری به عنوان یکی از محورهای توسعه ی کشور است.
وی به ابعاد توسعه ای بیشمار گردشگری در مازندران اشاره کرد و تصریح کرد :گردشگری داخلی موجب وفاق ملی می شود و گردشگری خارجی نیز صلح جهانی را به دنبال دارد
وی در ادامه گفت: اروپای واحد که تاریخ دو جنگ پی در پی را پشت سر گذاشت از نتایج مثبت توسعه گردشگری و نزدیکی اقوام و دیدگاه های متفاوت است
در پایان مراسم نیز از خدمت رسانان حوزه گردشگری در بخش های مختلف تاسیسات گردشگری با اهدای لوح ،تقدیر شد
انتهای پیام/