مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: جشنواره برداشت برنج عنبر بو در شهرستان سیروان با حضور مسئولان ارشد استانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام عبدالمالک شنبهزاده در اين آيين گفت: روستاي سرابكلان از روستاهاي هدف گردشگري است كه برنج عنبربو در سطح گستردهاي در اين منطقه كاشت و برداشت ميشود. علاوه بر اين روستاي سرابكلان داراي چشماندازها و جاذبههاي گردشگري فراواني است كه با برگزاري چنين جشنوارههايي زمينه لازم براي معرفي آن به گردشگران فراهم ميشود.
وی افزود: برنج عنبربو بيشتر محصولي بومي است كه داراي بو و طعم منحصر بهفردياست و اين برنج در سبد بيشتر خانوارهاي منطقه جا دارد.
شنبه زاده در ادامه تصریح کرد: جشنواره برداشت برنج عنبر بو استان ایلام در تقویم میراث فرهنگی کشور قرار گرفته است .
وی اظهار داشت: حدود 200 مراسم در تقویم میراث فرهنگی کشور قرار دارد که پنج مورد این تعداد متعلق به استان ایلام است و جشنواره برداشت برنج محلی عنبربو با هدف شناسایی فرهنگ های بومی و محلی و شناسایی این برنج محلی در کشور انجام می شود، همچنین درحاشیه این جشنواره برنامههای مختلفی نظیر پخت غذاهای محلی، بازی های بومی و محلی ، صنایع دستی و موسیقی سنتی برگزار شده است.
شنبه زاده عنوان کرد: جشنواره برداشت برنج عنبر بو نیازمند توجه مسئولان کشوری و استانی برای استمرار داشتن است و به طور قطع این جشنواره ها به توسعه صنعت گردشگری استان کمک شایانی خواهند کرد .
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام ادامه داد: بدون شک این جشنواره که در تقویم میراث فرهنگ کشور ثبت شده باعث معرفی استان ایلام در سطح ملی می شود.
وی در پایان اظهار داشت: در اين جشنواره علاوه بر آيينهاي ويژه برداشت برنج عنبربو، بازيهاي بومي محلي و مسابقه پخت برنج عنبربو و برداشت نمادين برنج توسط مسئولان محلی ايلام برگزار شد.
انتهای پیام/