مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر گفت: به مناسبت روز جهانی کودک بخشی از میراث معنوی توسط کودکان بوشهری در کنار ساحل خلیج فارس اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر مینا درعلی با اعلام این خبر افزود: برخی از بازی های محلی استان بوشهر توسط جمعی از کودکان دبستانی و پیش دبستانی در ساحل زیبای خلیج فارس به مناسبت روز جهانی کودک برگزار شد .
درعلی در رابطه با اجرای این بازی ها گفت :آشنایی کودکان با فرهنگ بومی می تواند در پرورش روحیه آنان موثر واقع شود و نگاه آنها را به متفاوت بودن عمیق کند .
وی گفت :سعی ما بر این است که در سطح استان فرهنگ سازی میراثی را از سنین کودکی به گونه ای زیر ساختی کنیم واین اقدام را با همکاری و همت آموزش و پرورش و صدا و سیما در روز جهانی کودک پایه گذاری کردیم .
مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی به اهمیت میراث معنوی و نقش آن در پرورش روح بومی گرایی و گسترش روحیه جهانشمولی اشاره کرد و گفت : برای اهمیت دادن به تفاوت های فرهنگی و معرفی آن به جامعه جهانی نیاز به آموزش و معرفی خرده فرهنگ ها به کودکان است .
وی در ادامه به نقش کودکان در ساخت فردای این سرزمین اشاره کرد و گفت : رسالت بزرگی بر دوش ما است . رسالتی که بخش اعظم آن به پرورش نسل امروز برای فردا مربوط است.
درعلی ضمن پر اهمیت شمردن نشاط دنیای کودکانه گفت : ما باید با شناخت عوامل شادی زا و نشاط آور، کودکان امروز را از رخوت و گرایش صرف به دنیای رایانه ای دور کنیم و به آنها بیاموزیم که بخش مهم زندگی پاسداشت فرهنگ بومی و محلی است .
وی گفت با همین گرایش و نگاه این اداره کل برخی ازبازی های محلی استانی را شناسایی و در جمع کثیری از کودکان اجرا کرد.
درعلی گفت : صدا و سیما همکاری بسیار خوبی را دراجرای این برنامه داشت و یکی از شخصیت های محبوب صدا و سیمای مرکز بوشهر مجری این برنامه بود .
همچنین مدیر روابط عمومی میراث بوشهر به نکته اشاره کرد: برنامه هایی نیز با آموزش و پرورش در حال رایزنی است تاآموزش مستقیم دانش آموزان در سراسر استان در سه حوزه ،میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به صورت جدی انجام گیرد و در طول سال در مدارسی که تمایل به همکاری دارند کلاس ها و سمینار های آموزشی در این سه حوزه توسط کارشناسان اداره کل و کارشناسان خبره برگزار شود.
قابل ذکر است برخی ازبازىهاى بوشهر عبارتند از:اتوتل توت متل، ارنگ ارنگ، اسببازي، اَسَکچوورنگ، اشکِلِه (مخفف خوشگله)، بِرهبِره بازي، بلبلبازي، بندبازي، بيگ بازي، تخممرغ بازى (عيد)، تيربيا، جِزجزک، جهنم و بهشت، جيحه خروس، جوليکى ، چيلچيل، حاج بادام پشهاي، حول، خارسنگ، خرمن چنمن، خروس جنگي، دارکيلىدار، دختر شاه پريان، دسمال دسمال، سالار بازي، سايه بَردَک (در سايه سنگ انداختن)، سلم خاتم، سنگبازي، سنگ زيرپا، سوار سوار پيادهسوار، سول، شاه دزد وزير، شنبه يکشنبه، قاببازي، قلعهبازي، کشتير، کلاچو، کِلي، کوک، گلبگير شد، کلىبازي، گوگ، موچبازي، هفت سنگ که برخی از آنها دیگر در میان عموم شناخته شده نیست.
انتهای پیام/