نماینده کشور کنیا در سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار با بیان این که فقط 10 درصد از تصویر جدید توریسم در دنیا پایدار است، گفت: پایدار ترین بخش صنعت توریسم اکوتوریسم است که بخش های دیگر این صنعت نیز باید از آن بیاموزند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فر هنگی صنایع دستی و گردشگری «هیتچ مهتا» در نشست ویژه با عنوان مفاهیم، روشها و نمونه های محل های اقامت گردشگری پایدار افزود: طبق تعریف سازمان ملل متحد باید از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی به توریسم توجه شود، برای مثال توریسم مناطق آفتابی یا استفاده از سواحل دریا که بخش کوچکی از حیطه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را پوشش می دهد بخشی از اکوتوریسم است که از انواع دیگر آن پایدار تر است.
وی با اشاره به تاسیس انجمن بین الملل توریسم از 29 سال قبل افزود: اکوتوریسم در کنیا از سال 1970 میلادی شروع شده و ما می خواهیم در کنار حمایت از گونه های جانوری و گیاهی و حفظ اکوتوریسم صنعت گردشگری را نیز در کشور خود گسترش دهیم.
هیتچ مهتا توجه به عنصر تفسیر و آموزش در انواع توریسم را بسیار ضروری دانست و ادامه داد: مساله آگاهی در صنعت گردشگری مهم است و کسانی که در این صنعت فعالیت می کنند باید با انتقال تجربیات مثبت به توریست ها بتوانند تجربیات خاطره انگیزی برای آنان به ارمغان بیاورند.
نماینده کشور کنیا در سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار با اشاره به حمایت، حفاظت و تفسیر مناسب از اکوتوریسم به عنوان اصول سه گانه و اصلی آن افزود: تسهیلات و تجهیزات ارایه شده به توریست ها باید کم هزینه باشد و ضمن احترام به جوامع محلی باید به نمادها و باورهای آنان نیز احترام گذاشته شود.
وی در پایان توجه به هنر های خوش نویسی، معماری و کاشی کاری، استفاده از پانل های خورشیدی برای تولید برق و گرما ، رشته کوه های البرز، سواحل خلیج فارس، دشت ها و صحرا های ایران را از ظرفیت ها و زمینه های توسعه اکوتوریسم در کشورمان دانست و خاطر نشان کرد: نگاه فلسفی به دنیا یک اتصال، به هم پیوستگی و طراحی پایدار در موجودات را نشان می دهد و برای توسعه گردشگری باید گردشگری پایدار را گسترش دهیم و آن اکوتوریسم است یعنی دوستدار محیط زیست بودن.
همچنین در بخش دوم این نشست ویژه «فن وی» از کشور چین با اشاره به انتشار کتاب گلچین بهترین روش ها در خصوص گردشگری در اوایل سال جاری گفت: این کتاب شامل 18 نمونه از بهترین روش ها برای توسعه پایدار گردشگری است.
وی خاطر نشان کرد: ارزش بهترین روشها برای گسترش توریسم در سطح دنیا از الماس بیشتر است و در این زمینه باید به جوامع محلی و بازرگانی به عنوان دو مولفه اصلی توجه بیشتری شود.
این اقتصاد دان به گسترش اکوتوریسم در ایران نیز اشاره کرد و افزود: یک جامعه برنامه ریزی در ایران با نام آمایش سرزمین وجود دارد که چند تن از اساتید دانشگاه با ارایه آموزش در حیطه اکوتوریسم می خواهند تنوع زیستی را در این کشور حفظ کنند.
وی ادامه داد: این گروه می خواهد با برنامه ریزی و طرح هدایت اکوتوریسم در جهت حفظ و اشاعه صنایع دستی گام برداشته و به پایداری توریسم و اکوتوریسم کمک کند.
انتهای پیام/