میر سید علی همدانی معرف فرهگ شیعی و تمدن ایرانی است

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش بین‌المللی هفتصدمین سال تولد میر سید علی همدانی، عارف وارسته ایرانی و نیز ثبت نام وی در تقویم مشاهیر 2014 یونسکو درباره جایگاه میرسید علی همدانی و نقش او در ترویج اسلام و زبان فارسی گفت: سرداران ایرانی در طول تاریخ  به فاتحان سرزمین های دیگر متهم بوده اند در این میان عارفانی همچون میر سید علی همدانی هم در زمره فاتحان هستند با این تفاوت که آنها فاتح قلب مردم هستند؛ این عارف گرانقدر با سفر به کشورهای دیگر قلب ساکنان آن را به تسخیر خود درآورد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محمد حسن طالبیان با تاکید بر اینکه سید علی همدانی عارف نامداری  است که عرفان شیعه و فرهنگ و تمدن ایران  اسلامی را به نحو شایسته ای به جهانیان معرفی می کند خاطرنشان کرد: این عارف حسینی که علی ثانی نامیده می شود با 700 نفر از پیشه وران ایرانی به شبه قاره هند سفر کرده و فرهنگ و هنر ایرانی را اشاعه می دهد.

وی درباره لزوم توجه به توسعه فرهنگی گفت: این مهم در دستو کار معاونت میراث فرهنگی است  به این منظور تقویت جایگاه میراث فرهنگی ناملموس، توجه به مفاخر و دیگر بزرگان ارزشمند ایرانی، ثبت چهره های به نام ایرانی  و توجه ویژه به کشورهای فارسی زبان د راین خصوص را مورد توجه قرار داده ایم.

براساس این گزارش در این نشست ابوذر ابراهیمی ترکمان  رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میرسیدعلی همدانی را شخصیتی متفاوت در عرفان خواند وگفت: میرسیدعلی همدانی شخصیتی است که با عرفای دوران خود تفاوتی عمده دارد. در عرفان بعضی معتقدند طریقت، شریعت و بعد حقیقت مطرح است اما برخی شریعت را حذف می‌کنند؛ یعنی مسیر را جز هدف نمی دانند. اما میرسیدعلی همدانی جزو این دسته نیست و قواعد پیمودن راه جز مسیر عرفا می‌داند.

وی افزود:‌ تجلیل ما از چهره‌هایی چون میرسیدعلی همدانی تجلیل از زبان فارسی هم هست، چون آثار این عرفا بیشتر به زبان فارسی است. بسیاری از عرفای منطقه خوارزم و آسیای مرکزی کسانی هستند که شعر و نوشته‌های آنان به زبان فارسی منتشر می‌شود.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به عرفان به‌عنوان راهی برای جلوگیری از افراطی‌گری گفت:‌ هر جا عرفان تقویت شود، افراطی‌گری از بین می‌رود، چون در عرفان کشتن معنی ندارد و شما در تاریخ عارفی را نمیتوانید پیدا کنید که دستور قتل کسی را داده باشد.

محمدرضا سعیدآبادی مدیر منطقه ای یونسکو نیز در این مراسم با اشاره به شخصیت میرسیدعلی همدانی گفت: اگربخواهیم در حکمرانی جهانی حضور بیشتری داشته باشیم، یکی از راه‌های آن اهتمام بیشتر به فرهنگ و مشاهیر است. اگر فرهنگ و هم‌افزایی فرهنگی از محورهای توسعه باشد، قطعا تعالیم و اندیشه‌های کسانی چون میرسیدعلی همدانی است که به ما کمک می‌کند و ما باید خودمان را از دریچه نشان بدهیم.

سعید آبادی با اشاره به ثبت چهار چهره فرهنگی در فهرست 2014 – 2015 یونسکو گفت: به جز میرسیدعلی همدانی، نجم الدین کبری، عبدالقادر مراغه‌ای و فخرالدین عراقی جز لیست یونسکو هستند و تا کنون 30 شخصیت از منطقه در لیست یونسکو ثبت شده است که در کنار آن برای جهانی شدن اندیشه آنها هم باید تلاش کرد.

سفیر تاجیکستان در ایران هم مزار میرسیدعلی همدانی را یکی از مکان‌های مورد احترام مردم تاجیکستان خواند و گفت: مردم تاجیکستان مزار میرسید علی همدانی را مزار حضرت امیرجان می خوانند و او در بین مردم تاجیک به این نام شناخته شده است و مردم برای گشایش کار به مزار او می‌روند و جوانان از او دعای نیک‌بختی می‌خواهند.

نعمت‌الله امام‌زاده ادامه داد: خوشبختانه همکاری ما با ایران برای ثبت این شخصیت موفقیت آمیز بوده و آثار و کتاب‌های او در ایران به چاپ رسیده است. شعری هم از این شاعر بر روی پول تاجیکی آمده است که این نشان‌دهنده احترام مردم تاجیک به او است.

در این مراسم، افتخار حسین عارف  رییس مؤسسه اکونیز گفت: امیدوارم این ثبت فقط روندی اداری نباشد و برای حفظ آثار و انتشار آثارش در پاکستان و هند تلاش شود. زیرا ما حتی بیوگرافی از او به زبان انگلیسی و فرانسه نداریم.

 

انتهای پیام/

کد خبر 1393080323