تسریع استانداردسازی مراکز اقامتی تا قبل از نوروز 94

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تسریع ورود هتل ها و مراکز اقامتی سراسر کشور به طرح تطبیق استانداردهای فنی و کیفیت خدمات گردشگری تا قبل از آغاز نوروز 94 خبر داد. 
 
به گزارش روابط عمومی معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتضی رحمانی موحد در نشست با عاملین طرح تطبیق استانداردهای فنی و کیفیت خدمات در گردشگری استان های کشور گفت: در حال حاضر شرکت تلاشگران اندیشه کاراد به عنوان نماینده عامل چهارم طرح تطبیق، استانداردسازی کلیه تاسیسات گردشگری سراسر کشور را به صورت گسترده در دستور کار قرار داده و سبب رعایت ضوابط و قوانین اجرایی مطابق با معیارهای روز شده است. 

وی درباره مقاومت برخی از تاسیسات گردشگری برای ورود به این طرح گفت: کلیه مراکز تحت پوشش طرح تطبیق استانداردهای فنی و کیفیت خدمات گردشگری تنها در صورت داشتن گواهینامه مورد نظر از سوی عاملین تطبیق در قالب شرکت های متعدد فنی در سراسر استان های کشور می توانند پروانه بهره برداری خود را تمدید کنند.

رحمانی موحد با اشاره به ارزش های حاصل از اجرای این طرح گفت: ارتقای منزلت اجتماعی مشتریان، صیانت از حقوق مسافران، گردشگران، توسعه پایدار کیفیت خدمات و نیز رضایت ذی نفعان و سرمایه گذاران بخشی از محاسن اجرای این طرح شناخته می شود که نیاز است کلیه تاسیسات گردشگری به آن توجه نمایند.

وی پس از بررسی گزارش عملکرد شرکت کاراد به عنوان عامل چهارم طرح تطبیق گفت: شناسایی شرکت های عامل تطبیق، تهیه و تدوین مستندات قانونی و اخذ مصوبات راهبردی جهت رفع بخشی از نقیصه های استراتژیک و حقوقی، بررسی نیازهای اجرایی، تربیت نیروی انسانی به همراه تامین زیرساخت ها و بسترسازی نرم افزاری و ایجاد بانک جامع اطلاعاتی جهت نهادینه سازی نظام اتوماسیون عملیات و تسریع جریان اجرا بخشی از اقدامات شایسته و زیربنایی عامل چهارم طرح به شمار می آید که سبب شکل گیری بستر اجرایی شایسته ای شده است.

 
وی خاطرنشان کرد: به استناد شیوه نامه و برنامه های عملیاتی طرح ریزی شده، همزمان با افزایش تعداد عوامل تطبیق، حوزه های محدود عملیاتی نیز به صورت زمانبندی شده گسترش خواهند یافت؛ از این رو آن دسته از شرکت ها که از توان اجرایی بالاتر و اثربخشی مضاعفی برخوردار باشند در بازار موجود از مزیت رقابتی گسترده تری برخوردار خواهند بود. 

رحمانی موحد تصریح کرد: این امر زمینه تلاش همه جانبه عوامل تطبیق منتخب را برخواهد انگیخت تا به زودی شاهد اجرای فراگیر و همه جانبه طرح در سطح ملی باشیم؛ به همین دلیل ارزشیابی عملکرد شرکت های عامل تطبیق از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. 

معاون گردشگری همچنین درباره ترکیب ساختاری منابع انسانی طرح مذکور یادآور شد: بدنه اجرایی طرح تطبیق متکی بر عوامل عملیاتی طرح است که باید به عنوان نیروی انسانی از دانش، مهارت و انسجام اجرایی مطلوبی برخوردار باشند؛ از این رو نقش عامل چهارم با شناسایی، آموزش و جذب منابع انسانی بسیار تاثیرگذار خواهد بود. 

وی افزود: طبق بررسی عملکرد اخذ شده از عامل چهارم طرح، ساختار عوامل اجرایی شامل عامل تطبیق، مدیرفنی، سرارزیاب، ارزیاب و کارشناسان ارشد با ورود داده های خود در سامانه طرح و ارائه گزارش های متوالی ارتباط دو سویه قوی با عامل چهارم برقرار کرده اند و در کنار ایجاد فضای رقابتی از سیاست های اجرایی متنوع برای ترغیب و جذب تاسیسات گردشگری به این طرح استفاده می کنند. 

رحمانی موحد همچنین درخصوص تهییج واحدهای گردشگری و ورود آنها به طرح تطبیق استانداردهای فنی و کیفیت خدمات گردشگری گفت:  ورود جدی مجامع صنفی و حمایت آنها از این طرح در به روز شدن مراکز گردشگری و تسریع اجرای طرح بسیار تاثیرگذار خواهد بود. 

این مقام مسئول در پایان درباره راهکارهای بهبود و ارتقای اثربخشی هر چه بیشتر طرح مذکور گفت: طرح ریزی، ایجاد و فعال سازی کمیته راهبردی طرح تطبیق، التزام عملی کلیه دست اندرکاران صنعت گردشگری، تقویت نقش مسئولیت پذیری جوامع صنفی، حمایت مالی از استانداردسازی توسط نهادهای مالی و اعتباری و نیز ضرورت ارائه بسته های تشویقی عامل چهارم از جمله سرفصل های کاری پیش رو در پیشبرد طرح تطبیق استانداردهای فنی و کیفیت خدمات گردشگری به شمار می آید.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393080717