نشست هم‌انديشي موسيقي آييني و عاشورايي در موزه چهلستون

همزمان با آغاز آيين هاي سوگواري شهادت حضرت سيد الشهدا و ياران با وفايش، ميزگرد تخصصي موسيقي آييني و عاشورايي با حضور مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين در موزه چهلستون قزوين برگزار شد.

در اين نشست که جمعي از استادان موسيقي سنتي و اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها و فرهيختگان استان شرکت داشتند، زواياي پنهان و نقاط قوت موسيقي عاشورايي مورد گفت و گو قرار گرفت و جنبه‌هاي آسيب شناسانه آن نيز بررسي شد.

محمد علي حضرتي مشاور فرهنگي استاندار و مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان هنر عاشورايي و آييني را حلقه واسط هنر پيشا صفوي ايران و هنر معاصر دانست و افزود: بسياري از ارزش‌هاي هنري ايراني و اسلامي از اين طريق به نسل‌هاي حاضر انتقال يافته و ظرفيت‌هاي تازه و گسترده‌اي را به آن افزوده است . وي تعزيه را نقطه تلاقي هنرهاي چندگانه‌اي همچون موسيقي، نمايش و شعر خواند و بر ضرورت بازشناسي و تعميق ويژگي‌هاي هنر عاشورايي و آييني تاکيد کرد.

در اين نشست استاد اسحاق چگيني خواستار احياي متون نوحه‌هاي قديمي و شيوه‌هاي اجراي اصيل آن شد که از نظر هنر، موسيقي و خوانندگي بسيار فاخر و ارزشمند تلقي مي‌شود.

حميد عابدي‌ها نيز هنرمندان آييني را شخصيت‌هاي برجسته، صادق و بي‌ادعايي خواند که ضمن برخورداري از معيارهاي اصيل هنري، در پرورش نسل‌هاي جوان تاثير بسزايي داشته‌اند و شايسته تکريم بيشتر هستند.

همچنين در اين ميزگرد آقايان حسين زارعپور ( نقاش )، حسن يوسفي ( نقاش و مدرس دانشگاه ) حسن ارداقيان ( شاعر و نوازنده )، اصغري(خواننده) و استاد دولتشاهي(خواننده) به اظهار نظر پرداخته و قطعاتي از دستگاه‌هاي آوازي موسيقي آييني توسط هنرمندان به اجرا در آمد.

در پايان از خدمات هنري و نقش استاد سيد اسد الله ميرابي در حفظ و گسترش هنر آييني و عاشورايي تقدير شد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393081116