به منظور حفظ و حراست و نگداری و بهره برداری از ساختمان کمندی و زنده پی در بافت قدیم بوشهر و استفاده بهینه از آن و ترویج علم و دانش تفاهم نامه همکاری مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی و دانشگاه پیام نور بسته شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر،تفاهم نامه ای بین روسای اداره کل میراث فرهنگی و دانشگاه پیام نور به منظور ایجاد همکاری مابین طرفین مبنی بر استفاده از دو ساختمان در بافت تاریخی –فرهنگی به عنوان \"مرکز آموزشی و پژوهشی دانشکده معماری و شهر سازی و عمران دانشگاه پیام نور استان بوشهرمنعقد شد و طی مراسمی مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر درهمایشی که در این خصوص برگزارشد گفت :این اتفاقات در بافت منجر به زنده نگه داشتن بافت می شود .
محمد ابراهیم فروزانی گفت : من خوشحالم که در امر واگذاری این ساختمان ها ، ایده های نو در بناهای کهنه جان می گیرد .
وی همچنین گفت : بابت شرایط بافت نباید ترسید و باید دانشگاه ها و رشته های هنر و معماری را به این بافت کشاند و اجازه استفاده از بافت را به بخش های مختلف داد .
فروزانی همچنین به مرمت و حفظ و حراست این ساختمان توسط دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت :با نظارت اداره کل میراث فرهنگی این اتفاق قرار است در طول یک سال انجام گیرد و هر گونه کاربری خارج از حوزه آموزش و پژوهش برای این
عمارت ها ممنوع است .
در ادامه مراسم رستمی معاون عمرانی استاندارنیز ضمن تشکر از مهندس فروزانی به اهمیت واگذاری ساختمان ها ی بافت اشاره کرد و گفت : در مرکز استان بوشهر یک نقطه مشترک به عنوان مرکز دانشگاهی بوشهر مشخص شده که قرار است کلیه رشته های مرتبط در این مرکز گرد آورده شوند .وی به اهمیت بافت تاریخی – فرهنگی اشاره کرد و لزوم احیای بافت را برشمرد .
رستمی در ادامه گفت : حرکتی که انجام شد مورد تایید استاندار نیز هست ، به قول ایشان باید فکر راهکاری باشیم تا احیا بافت صورت گیرد .
وی همچنین در خصوص اهمیت تغییر کاربری های ساختمان های بافت گفت : این ساختمان ها باید به مراکز آموزشی تغییر کاربری دهند زیرا که خود ساختمان نیز جنبه آموزشی دارند ، جایی که نگاه به در و دیوارش هم که می اندازیم درس هایی برای زندگی است .
دربخشی از این گرد هم آیی جلالیان ریس دانشگاه پیام نور نیزبه اهمیت موضوع پرداخت و ضمن تشکر از همکاری همه دست اندرکاران این اقدام فرهنگی را نقطه عطفی در اقدامات فرهنگی استان دانست.
جهانبخش ریس گروه دانشگاه معماری کل کشور نیز این حرکت را مغتنم شمرد و پیشنهاد تبدیل عمارت ملک را به یک مرکز آموزشی از جانب دانشگاه پیام نور را داد.
در بخش پایانی مراسم ابوالقاسم کمندی مالک عمارت کمندی ضمن ابراز رضایت و خوشحالی خود از تغییر کاربری عمارت در خصوص تاریخچه آن گفت : این عمارت مربوط به سال 1284 هجری شمسی است که شامل در قسمت اندرونی و بیرونی است که با شماره پلاک ثبتی 182 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است .
ََ
انتهای پیام/