ترویج فرهنگ کتابخوانی و قدردانی از محققان، مولفان و پژوهشگران یکی از مهمترین برنامه ها و وظايف اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی است.
به گزارش روابط عمومی ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي رجبعلي لباف خانيكي مدير كل میراث فرهنگی با تشريح برنامه هاي اين اداره كل در حوزه نشر و تاليف كتاب گفت:میراث فرهنگی بیشترین ارتباط را با کتاب، کتابخوانی ، تحقیق و پژوهش دارد به گونه ای که در گذشته این سازمان را پژوهشگاه می نامیدند و در حال حاضر نیز پژوهش و مطالعه جزءلاینفک فعالیت های سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است.
وي افزود: ترویج فرهنگ کتابخوانی و قدردانی از محققین و پژوهشگران یکی از مهمترین وظایف و اقدامات این اداره کل است.
لباف خانيكي با بیان این که تلاش می کنیم تا زمینه افزایش تالیف کتاب در این اداره کل بوجود آید گفت:اهمیت مطالعه ، تحقیق و پژوهش در این سازمان دو چندان است و در هر سه حوزه فعالیت این سازمان باید مطالعه ، تحقیق و پژوهش سرآمد همه فعالیت ها باشد.
وي با اشاره به وضعيت تاليف كتاب و اهميت تحقيق و پژوهش در اين اداره كل يادآورشد: 17 نفر از کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکنون موفق به تالیف و چاپ کتاب شده اند كه همزمان با هفته كتاب در مراسمي از آن ها تقدير شد.
لباف خانيكي هم چنين با اشاره به برگزاري نمايشگاه كتاب در مشهد و برگزاري دوازدهمين دوره انتخاب كتاب سال استان يادآورشد: سه كتاب با عنوان «شناخت تابران توس» تالیف رجبعلی لباف خانیکی، بهزاد نعمتی، محمود بختیاری شهری، محمود طغرایی و مجید لباف خانیکی، کتاب «نام آوران توس» تالیف دکتر محمد جعفر یاحقی و مهدی سیدی وکتاب «فرهنگ وخرد در شاهنامه» تالیف محمد رضا راشد محصل و آقای طالبی به عنوان سه کتاب برتر از اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در اين مراسم انتخاب و معرفی شدند.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان افزود: موضوع تحقيق و پژوهش ، انتشار كتاب و مقالات مرتبط با ماموريتهاي اين اداره كل يكي از مهمترين برنامههايي است كه از سوي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي دنبال ميشود و خوشبختانه امسال اين اداره كل موفق به انتشار و چاپ سه كتاب تخصصي شد.
وي افزود: هر سه كتاب بهعنوان كتابهاي برتر معرفي شدند و در همين ارتباط موضوع انتشار كتابهاي مرتبط با حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در استان خراسان رضوي به صورت جدي از سوي اين اداره كل دنبال خواهد شد.
لباف خانيكي گفت:اكنون اطلاعات بسيار زياد و ارزشمندي در آرشيو اين اداره كل موجود است كه به دليل نبود اعتبار چاپ و منتشر نشدهاند.
وی افزود: در سال جاري علاوه بر سه كتاب مذكور كتاب «كاروانسراهاي خراسان رضوي» تاليف رجبعلي لباف خانيكي، محمود بختياري شهري و بهزاد نعمتي و كتاب «جايگاه سفال هاي آستان قدس رضوي در سفالگري ايران» (چاپ شده توسط آستان قدس رضوي) چاپ و منتشر شده و كتابهاي«سكههاي پيش از اسلام» تاليف فاطمه جهانپور و كتاب «معماران و معماري سنتي ايران» تاليف رجبعلي لباف خانيكي و هادي تقيزاده در آستانه چاپ قرار دارد.
لباف خانيكي خاطر نشان كرد: كتاب سكه هاي پيش از اسلام موجود در گنجينه توس تهيه شده كه در اين كتاب اطلاعات جامع هر سكه و تصوير آن و زمان ضرب و وضعيت اجتماعي دوره مربوط به سكه توضيح داده شده است. كتاب معماران و معماري سنتي در خراسان نيز حاوي زندگينامه قريب به 75 تن از معماران سنتي خراسان است و واژه نامه اي از اصطلاحات معماري سنتي و معرفي بناها و ابنيه تاريخي خراسان آن را كامل كرده است.
انتهای پیام/