تلاش سازمان میراث فرهنگی کشور برای ثبت جهانی کریدور تاریخی فرهنگی جرجان –نیشابور سرعت می گیرد.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی آموزش وفرهنگ سازی برای حفاظت آثار تاریخی را در اولویت برنامه های سازمان ذکر کرد وگفت: موضوع کریدور فرهنگی تاریخی جرجان به نیشابور از اولویت های ثبت جهانی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون 17 اثر تاریخی از کشور ایران به ثبت جهانی آثار ملموس و 10 اثر فرهنگی نیز به ثبت جهانی آثار ناملموس رسیدهاند، اظهار کرد: شهر سوخته سیستان و موسیقی مقامی خراسان شمالی از جمله این آثار هستند.
طالبیان در ادامه با بیان این که در حال حاضر پروندههایی در حال آماده سازی هستند که برای ثبت جهانی ارسال شوند، خبر داد: هم اکنون سازمان میراث فرهنگی در تلاش است که کریدور فرهنگی، تاریخی جرجان - نیشابور که دارای رباطها، کاروانسراها و آرامگاههای مشاهیر است، را به ثبت جهانی برساند.
سویدانلویی مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز خواستار ثبت جهانی کشتی باچوخه به عنوان میراث ناملموس شد که پروندههای این اثر باید تا هشت ماه دیگر برای ارسال آماده وبه تهران ارسال شود.
وی گفت: خراسان شمالی خاستگاه کشتی باچوخه در کشوراست و در طول سال مسابقات متعدد کشوری، منطقهای و شهرستانی در این استان برگزار میشود.
سویدانلویی افزود:تاکنون یک اثر از استان خراسان شمالی به نام موسیقی مقامی در ثبت جهانی آثار ناملموس به ثبت رسیده است که با پیگیری پرونده کشتی باچوخه وثبت آن می توانیم دواثر ناملموس در ثبت جهانی داشته باشیم.
معاون میراث فرهنگی نیز ضمن موافقت با این پیشنهاد درخواست کرد که هر چه سریعتر مراحل ارسال این پرونده انجام گیرد.
کشتی با چوخه یکی از معروفترین ورزشهای محلی ایران است که در میان ایلات کرد و ترک خراسان رواج دارد. از قدیم ترکها و کردهای استان برای این کشتی اهمیت خاصی قائل بودند و در پرورش پهلوانان این رشته میکوشیدند این رشته به طور سنتی در مراسم عروسی ایام نوروز در روستاها برگزار می شد،که بعدها توسعه و رواج پیدا کرد و مسابقات آن تقریبا به طور مرتب در خراسان شمالی مخصوصادر شهرستان اسفراین برمی گزار می شود.
انتهای پیام/