مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کوار از پاکسازی محوطه منطقه گردشگری، تاریخی برکه شاه غیب خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس، فرزاد حدادی گفت : گروهی 30 نفره به صورت خودجوش با شعار\" حفاظت از طبیعت وظیفه ماست\" اقدام به پاکسازی منطقه گردشگری تاریخی برکه شاه غیب واقع در 30 کیلومتری شهرستان کوار کردند.
حدادی ادامه داد: این عملیات با هدف حفظ محیط زیست منطقه با همکاری گروهی از علاقه مندان به طبیعت ومناطق گردشگر پذیرو با حمایت اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کوار از ساعت 9 صبح روز جمعه 21آذر ماه جاری به مدت4ساعت انجام و پس از پاکسازی منطقه زباله های جمع آوری شده امحاء شد.
گفتنی است، برکه محوطه تاریخی شاه غیب در دهستان فرمشکان و جنوب روستای خرمایی قرار گرفته است. در جنوب روستای خرمایی و به فاصله ۲ کیلومتری سمت چپ جاده،یک چمنزار بزرگ مملو از درختان چنار،سپیدار و مورد و یک برکه بسیار زیبا با آب فوق العاده شفاف قرار دارد.این آب گوارا برای کشاورزی وارد دشت کوار می شود. محوطه ای که این برکه در آن قرار گرفته است حدوداً ۱۸ هکتار مساحت داردوابعاد برکه ۱۰*۱۰ متر و عمق آن نیز در حال حاضر ۵/۱ متر می باشد.دور تا دور برکه را سنگ های بادبر با بست های دم چلچله ای قرار گرفته است.این برکه در ابعاد کوچک تر با برکه جلوی کاخ ساسان (آتشکده) فیروزآباد قابل مقایسه است.فضای دور تا دور برکه را درختان مورد فرا گرفته است. این برکه درمنطقه ای تاریخیبه مساحت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار قرار گرفته که تا دامنه کوه مشرفبه دشت فرمشکان ادامه دارد.در محوطه برکه شاه غیب یک امامزاده به نام شاه غیب با بنای جدید وجود دارد که نامگذاری منطقه نیز به دلیل وجود همین امامزاده می باشد. ساخت ساختمان این امامزاده با مصالح جدید آجر و ملات سیمان می باشد.وجود چشمه های خودجوش از دل زمین ، چمن زار زیباودرختان مورد منطقه را به یک تفرجگاه زیبا تبدیل کرده و افراد بسیاری برای تفریح به این مکان می روند.
انتهای پیام/