تاسیسات گردشگری باید با حفظ شرایط زیست محیطی ایجاد شود

تاسیسات گردشگری نباید به طور حتم تاسیسات عجیب و بزرگی باشد، اماکن و تاسیسات اقامتی و مجموعه‌های گردشگری در مناطق حفاظت شده باید با رعایت ملاحظات محیطی و زیستی تاسیس شود.

بهرام کریمی مدرس دانشگاه در گفتگو با میراث آریا(chtn) تصریح کرد: جزیره آشوراده یکی از منابع خدادای است که در اختیار ما قرار گرفته و باید از آن استفاده کنیم.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه محیط طبیعی اگر دست نخورده باقی بماند ارزشی چندان نخواهد داشت، تصریح کرد: عدم استفاده از این جاذبه ها با  اصول توسعه پایدار تطابق ندارد. توسعه پایدار به استفاده از محیط با حفظ شرایط آن توجه دارد. در واقع، توسعه پایدار دارای ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی است و توسعه‌ای پایدار است که این مجموعه را باهم و در کنار هم داشته باشد.

به گفته کریمی تاسیسات گردشگری نباید به طور حتم تاسیسات عجیب و بزرگی باشد، اماکن اقامتی و مجموعه‌های گردشگری در این منطقه باید با حفظ شرایط محیطی و زیستی تاسیس شود.

وی ادامه داد: نباید اینگونه برداشت شود که وقتی جایی به عنوان منطقه گردشگری معرفی می شود، مردم می توانند بی محابا وارد این مناطق شوند بلکه باید شرایط خاصی را برای ورود گردشگران در نظر گرفت.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: گردشگران طبیعت‌گرد خودشان دغدغه زیست محیطی دارد و به طور حتم این افراد با ورود به مناطق حفاظت شده به اکوسیستم آسیب نمی زنند.

کریمی با تاکید بر اینکه در اجرای طرح‌های گردشگری آشوراده باید تحمل و ظرفیت محیط توجه شود، یادآور شد: توجه به ظرفیت برد یا تحمل یک منطقه موجب هدایت صحیح و منطقی گردشگران به سایت‌های گردشگری و به کارگیری اصول و تهمیدات حفاظتی در این سایت‌ها و اعمال اصول پایداری در گردشگری خواهد بود. هدف این نیست که بخواهیم در را باز کنیم و به منطقه آشوراده آسیب برسانیم، اجرای طرح گردشگری در اینگونه مناطق وقتی با برنامه همراه باشد علاوه بر توسعه گردشگری، سایر ظرفیت‌های موجود را عیان می‌کند.

وی از اجرای طرح‌های مشابه در استان مازندارن و موفقیت‌های حاصله در این مورد خبر داد و افزود: بی‌شک ساخت و ساز در پارک‌های جنگلی و مناطق حفاظت شده باید با محیط زیست سازگار باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 139310091