گردشگری استان مرکزی ظرفیت بالایی دارد، اما بانک ها در زمینه پرداخت تسهیلات به این بخش مانع تراشی می کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی محمدحسین مقیمی استاندار استان در نشست کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ازعدم همکاری بانکها درزمینه تسهیلات گردشگری انتقاد کرد و گفت: برخی بانکهای استان با زدن قفل به پای سرمایه گذاران از رشد صنعت گردشگری در استان جلوگیری می کنند.
وی با بیان اینکه بانک ها برای ندادن تسهیلات در این بخش یک میلیون دلیل می آورند، افزود: باید به مشکل تک تک سرمایه گذران صنعت گردشگری استان رسیدگی شود.
مقیمی افزود: استان مرکزی در موضوع مجتمع های بین راهی ضعیف و عقب است و با وجود استقبال سرمایه گذاران و حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان، بانکها حمایت مالی ندارند.
مقیمی افزود: باید طرح های گردشگری از سیستم بانکی همین استان تأمین اعتبار شوند و دلایلی چون نداشتن توجیه اقتصادی که برخی بانکها مطرح می کنند، قابل قبول نیست.
وی گفت: در مواردی از مرحله دادن مجوز تا پرداخت تسهیلات دوسال طول می کشد قطعا زمانبری؛ طرح را از توجیه خارج می کند .
وی توضیح داد: با مانع تراشی بانکها و ادارات در تأمین امکانات زیرساختی، نمی توان انتظار جذب سرمایه گذار را در استان مرکزی داشته باشیم.
استاندار مرکزی افزود: با احداث هر مجموعه گردشگری ، اشتغالزایی و درآمد برای استان فراهم می شود که در شرایط فعلی اقتصاد کشورلازم و ضروری است.
مقیمی با انتقاد از عدم وجود مجتمع بین راهی مناسب در استان مرکزی گفت: لازم است برای توسعه این مجتمع ها در سطح استان به منظور درآمد زایی و اشتغال، اقدام عاجل صورت گیرد.
وی اظهار کرد: برای رونق گردشگری حفظ امنیت سرمایه گذار لازم و ضروری است که در غیر این صورت با بی رغبتی سرمایه گذاران روبرو خواهیم شد.
استاندار استان مرکزی در ادامه از دستگاههای اجرایی خواست نسبت به دادن مجوز برای مجتمع های بین راهی و بهداشتی هرچه زودتر اقدام کنند.
وی افزود: از مجموع 120 طرح گردشگری استان مرکزی 30 و 40 طرح به دلایل مختلف راکد است که همکاری مجموعه اداری استان را می طلبد.
مقیمی افزود: با بهره برداری از این طرح ها در شرایطی که قیمت نفت پایین آمده، ما باید به اقتصاد داخلی متکی باشیم که یکی از راهکارها ؛ توسعه گردشگری و هتلداری است.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای استان مرکزی در صنعت گردشگری همچون آب گرم محلات ، غار دلیجان و نظیر آن لازم است این صنعت دچار تحول و درآمد زایی شود.
در این جلسه جمعی از سرمایه گذاران صنعت گردشگری استان مشکلات خود شامل عدم همکاری ادارات خدمات رسان، تسهیلات بانکی، تغییر کاربری، موانع مجوز و موافقت اصولی مجتمع های بین راهی را مطرح و مدیران و مسوولان مربوطه پاسخ دادند.
عدم محدودیت فاصله بین مجتمع های بین راهی برای ساخت مجتمع جدید از مصوبات این کارگروه بود و مقرر شد به بقیه مشکلات سرمایه گذاران استان در هفته آتی رسیدگی شود.
انتهای پیام/