جشنواره محلی اربا دوشاب در شهرستان رضوانشهر برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان؛ منصور هادی پور مسئول نمایندگی این اداره کل در رضوانشهر در تشریح جزئیات جشنواره مذکور اظهار داشت:در روزگاران کهن با فرا رسیدن زمستان و وفور میوه اربا \" در این فصل مراسم دوشاب پزی در برخی از روستاهای گیلان برگزار می شد.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان برای زنده نگهداشتن این آیین اقدام به برگزاری جشنواره اربا دوشاب نموده،اذعان داشت: برگزاری این آیین علاوه بر زنده كردن فرهنگ بومی- محلی ,باعث اشاعه آن به نسل جوان و نیز درآمدزایی اقتصادی در روستاییان خواهد شد.هادی پور برگزاری جشنواره اربا دوشاب را فعالیتی اثرگذار در جهت معرفی نقاط مختلف شهرستان رضوانشهر به ویژه روستای مازو دشت که مکان اجرای جشنواره است،دانست.
وی این اقدام را شیوه ای برای توجه بیشتر به انواع گردشگری به ویژه گردشگری فرهنگی،روستایی و سلامت عنوان کرد و افزود:استمرار فعالیت های آیینی و سنتی گامی درجهت احیای میراث فرهنگی هر سرزمینی است.
این مسئول خاطرنشان کرد:در جشنواره محلی اربا دوشاب فعالیت های دیگر سنتی نظیر طبخ انواع نان،غذا و شیرینی محلی،اجرای بازی های بومی و محلی،لافندبازی و نیز موسیقی اصیل گیلان اجرا می شود.
هادی پور از علاقمندان خواست تا با شرکت در جشنواره مذکور ضمن آشنایی با آیین های کهن گیلان،از برنامه های مفرح محلی بهره مند شوند.
جشنواره اربا دوشاب به همت میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری رضوانشهر 26دی ماه از ساعت13:30الی16:30در روستای مازوپشت برگزار می شود.
میوه اربا در جنگل های گیلان و مازندران به صورت خودرو می روید. خرمالو كه در بازارهای سراسرکشور به وفور موجود است در حقیقت نوع پیوند یافته ی این درخت است.
در طب سنتی به بیماران بیماری «فاویسم» و زردی (یرقان) اربه دوشاب می خوراندند كه خاصیت درمانی داشت. از آنجا كه دوشاب دارای طبع گرم است بیشتر در فصل زمستان مصرف می شود.
در زمستان «اربه دوشاب»را با برف مخلوط و میل می کنند كه در اصطلاح گیلکی به آن «ورف دوشاب» می گویند.
همچنین برنج برشته شده را با دوشاب مخلوط و بعنوان تنقلات استفاده می كنند که امروزه هنوز این رسم هم در گوشه و كنار گیلان دیده می شود.
انتهای پیام/