نخستین نشست تخصصی طراحان لباس با محوریت \"احیای پارچه های فاخر در طراحی امروز\" دوشنبه 29 دی ماه با حضورعبدالمجید شریف زاده مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی و جمعی هنرمندان و طراحان لباس در سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
به گزارش میراث آریا(chtn)؛ عبدالمجید شریف زاده مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی در این نشست با اشاره به وضعیت صنایع دستی عنوان کرد:برخی از رشته های صنایع دستی در حال نابودی هستند،به طوری که تنها یک یا دو نفر در برخی هنرهای سنتی مشغول فعالیت هستند.
وی در ادامه به حضور بخش خصوصی برای توسعه هنرهای سنتی اشاره کرد و گفت:حضور دولت در برخی حوزه ها موفقیت آمیز نیست.
شریف زاده در ادامه درباره بافت پارچه های زربفت گفت:در دوره صفویه به منظور تامین هزینه های جنگ با عثمانی استفاده این پارچه ها در داخل کشور ممنوع و به کشورهای اروپایی شد.
وی افزود:به این ترتیب پارچه های فاخر و گرانقیمت زربفت به دربار و کلیسای اروپا راه پیدا کردند.
مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی با اشاره به این که نمونه پارچه های زربفت به ندرت در کشور مشاهده می شود گفت:شاید تعداد کمی از خانواده های ایرانی باشند که پارچه زربفت را به عنوان یک هنر ایرانی حفظ و نگهداری کرده اند.
وی سپس به احیای کارگاه زری بافی در کاشان اشاره کرد و اظهارداشت:در سال 74 کارگاهی در کاشان راه اندازی شدو تولید پارچه های زربفت را از سر گرفتند .
شریف زاده به درآمدزایی حاصل از صادرکردن پارچه های زربفت به سایر کشورها اشاره کرد و گفت:کشورهای اروپایی خواهان کارهای فاخر هستند وما با تو سعه کارگاههای زری بافی می توانیم صادرات خود را گسترش دهیم.
وی با اشاره به دو نفر از تولید کنندگانی که صنعت پارچه های زربفت را زنده نگاه داشته اند از بخش خصوصی درخواست کرد با حمایت و حضور خود این صنعت را زنده نگاه دارند.
گفتنی است؛در ادامه این نشست هنرمندان پیشنهادات خود را برای احیای پارچه های فاخر ایرانی ارایه دادند.
در پایان طراحان لباس به همراه مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی از کارگاه نساجی پژوهشکده هنرهای سنتی بازدید کرده و از نزدیک شاهد تولیدات هنرمندان بودند.
انتهای پیام/