چهارمين نشست از سلسله جستارهاي علمي- فرهنگي قزوين پژوهي با حضور جمعي از اساتيد، دانشوران و فرهيختگان استان قزوين با موضوع\" تاريخ معماري، حافظ ثروت هاي فرهنگي\" با نگاه موردی به خانه های تاریخی قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قزوین؛در این نشست محمد علی حضرتی مدیر کل میراث فرهنگی استان با اشاره به اهميت بافت تاریخی و لزوم حفاظت از این مواریث ارزشمند گفت: اگر شهر را موجودی زنده بدانیم که مهمترین راز بقایش، سازگاری با اقلیم و طبیعت پیرامون خود است نمی توانیم نسبت به تصمیم ها و برنامه هایی که این سازواری و همزیستی را مخدوش می سازد بی تفاوت باشیم. زیرا هر اندازه هماهنگی شهر با طبیعت پیرامونش افزایش پیدا کند توان همزیستی، همکاری و سازگاری ساکنانش بیشتر میشود و به زندگی مردم کیفیت می بخشد.
وي شهر را موجود زنده خواند و افزود: خانه ها که کوچکترین واحد پیکره ی یک شهر را شامل می شوند در پیوند با یکدیگر و در کنار عناصر دیگر شهری بافت را به وجود می آورند و تاریخ فرهنگی و اجتماعی ساکنان و شهروندان را آینگی می کنند. رویکردهای یکسو نگرانه ای که تنها توسعه کالبدی شهرها را دنبال می کنند در حقیقت شهر را از هویت و معنی تهی می سازند و فقط جنبه خوابگاهی به آن می بخشند که محل توقف یا عبور سریع خودروها ست و عاری از عملکردهای زیست محیطی، فرهنگی و پاسخگویی به نیازهای انسانی شهروندان است.
حضرتي در ادامه با اشاره به روند تخریب در بافت تاریخی شهر قزوین تصریح کرد: متاسفانه تخریب بافتهای تاریخی و بناهای ارزشمند آن دامنگیر بیشتر شهرهای کهن ایران شده و این سیل ویرانگر که هیچ حد و مرزی را نمی شناسد موجب نگرانی دوستداران تاریخ و فرهنگ غنی کشورمان را فراهم آورده است.
وی اظهار امیدواری کرد: مجموعه مدیران استان، صاحبنظران و دلسوزان آینده شهر با تدبیر و خرد ورزی بتوانند در کنار ترسیم چشم اندازی روشن از پیشرفت، رشد و تعالی قزوین، ریشه های عمیق فرهنگی و بناهای ارزشمند آن را از دستبرد لودرها و بولدزرها حفظ کنند و نگذارند ثروت های نفیس فرهنگی شهروندان که حاصل دوهزار سال شهر نشینی مبتنی بر سازگاری با طبیعت، معماری و شهرسازی شکوهمند و زیست شرافتمندانه همراه با ایمان و عمل صالح است از بین برود.
در ادامه اين همایش با حضور اساتید: سيد مهدي مجابي، پارسا و پروين نيا تاريخ معماري و شهرسازي در ايران مورد بحث و بررسي قرار گرفت، و برنامه با شعر خواني سید محمد حسین ابوترابي شاعر نام آشنای قزوين و اجراي موسيقي سنتي ادامه یافت.
در پایان نیز از عباس زرنگار حافظ میراث فرهنگی(خانه تاریخی زرنگار)، مهندس پرهیزگاری، مرتضی تدین و محمد برزگر و... به رسم یادبود با اهدای لوح تقدیر و هدایای فرهنگی قدر دانی شد.
انتهای پیام/