نگاه اداری مانع توسعه صنعت گردشگری می شود

دستگاه‌های اجرایی نباید نگاه اداری به صنعت گردشگری داشته باشند و باید با این نگاه که تحولی در این عرصه ایجاد شود به این صنعت ورود کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛همایون نخعی‌نژاد معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در ششمین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت:با توجه به پتانسیل‌های زیاد این استان در بخش گردشگری هنوز نتوانسته ایم جایگاه خود را در این بخش به درستی پیدا کنیم و این نیازمند توجه ویژه مسوولین است.

وی اظهار داشت: ما در بازار گردشگری هنوز در ابتدای کار هستیم که باید با تلاش زیاد در این بازار به صورت موفق وارد شویم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با تاکید بر لزوم فرهنگ ‌سازی در زمینه گردشگری افزود: باید این فرهنگ در مردم ایجاد شود که هر گردشگر یعنی یک درآمد و یک فرصت شغلی و اگر این نگاه در بین مردم نهادینه شود بخش زیادی از مشکلات استان در حوزه گردشگری حل می‌شود.

نخعی نژاد با بیان اینکه ما در استان در زمینه معرفی جاذبه‌های گردشگری و تأمین زیر ساخت‌ها مشکلات زیادی داریم، عنوان کرد: مدیران نباید به موضوعات گردشگری به عنوان یک وظیفه اداری نگاه کنند بلکه به این بخش باید به عنوان یک وظیفه ملی و وجدانی نگاه شود.

وی با تأکید بر اینکه همه دستگاه‌ها باید تمامی امکانات خود را بسیج کنند تا خراسان جنوبی به عنوان یک هدف گردشگری شناخته شود، بیان کرد: رونق گردشگری سبب تحول اقتصادی در استان می‌شود و این تحول زمانی اتفاق می‌افتد که همه دست به دست هم دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با اشاره به راه‌اندازی نمایندگی وزارت امور خارجه در استان، گفت: این نمایندگی به عنوان یک پل ارتباطی با تورگردان‌های خارجی فرصت خوبی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان است.

نخعی‌نژاد با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای روستاهای تاریخی و گردشگری بسیار باارزشی است، عنوان کرد: همه باید در راستای معرفی این روستاها به عنوان یک هدف گردشگری تلاش کنند.

وی  در ادامه به ایام تعطیلات نوروزی اشاره کرد و افزود: تمهیدات لازم برای استقبال از مسافران نوروزی باید فراهم شود که تحقق این امر نیاز به هماهنگی بین بخشی همه دستگاه‌ها دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با تأکید براینکه  بیشترین حجم مسافر به استان در این ایام بوده و باید همه دستگاه‌های اجرایی با بسیج تمامی امکانات، شرایط لازم برای استقبال از مسافران را مهیا کنند،اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی باید از موازی‌کاری خودداری کنند و یک انسجام در بین آنها به وجود آید تا هزینه‌ها کمتر و کارایی بالاتر رود.

نخعی‌نژاد افزود: فرصت تا نوروز بسیار اندک است و باید خود را آماده کنیم تا روزهای خوبی برای مسافران استان رقم بزنیم.

رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز گفت: تور آشنایی با جاذبه‌های گردشگری خراسان جنوبی ویژه تور اپراتورهای حرفه‌ای کشور اردیبهشت ماه ۹۴ برگزار می‌شود.

وی اظهارکرد: برگزاری تور آشناسازی جاذبه‌های گردشگری استان که به صورت ویژه برای تور اپراتورهای حرفه‌ای کشور برگزار می‌شود، یکی از برنامه‌های مهم اداره کل در راستای جذب گردشگر به استان است.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر به ویژه در دولت تدبیر و امید صنعت گردشگری به عنوان یکی از صنایع مهم در رونق اقتصادی کشور مدنظر قرار گرفته است، تصریح کرد: برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان در کنار حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی نیاز است تا تورهایی نیز برای خود تورگردان‌ها برگزار شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: در همین راستا ابتدا باید خود تور اپراتورها با جاذبه‌های گردشگری و امنیت استان آشنا شوند و به آنها این اعتماد داده شود که اگر نسبت به جذب توریست در بازار جهانی اقدام کنند، ضرر نخواهند کرد.

رمضانی تصریح کرد: به همین منظور تور آشناسازی با جاذبه‌های گردشگری استان ویژه تور اپراتورهای حرفه‌ای کشور از ۹ تا ۱۲ اردیبشت ماه سال آینده برگزار می‌شود که برای برگزاری آن نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها داریم.

وی با بیان اینکه تهیه کتابچه معرفی جاذبه‌های گردشگری استان یکی از اقدامات مهم ما در این حوزه است، گفت: نیاز است تا همه دستگاه‌ها در تهیه این کتابچه همکاری کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اضافه کرد: برای اینکه یک کتابچه جامع از استان تهیه شود همه دستگاه‌ها می‌توانند در این کار مشارکت کرده و خدمات خود را در این کتاب منعکس کنند .

وی به منطقه گردشگری بند امیرشاه بیرجند اشاره کرد و گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته این منطقه مورد غفلت واقع شده و با وجود حضور خوب بخش خصوصی برای احداث هتل و سفره‌خانه در این منطقه بسیاری از زیر ساخت‌ها در آن آماده نشده است.

مرتضی عربی معاون گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته برای تهیه کتابچه معرفی جاذبه‌های گردشگری استان حدود ۶۰ میلیون تومان از سوی سازمان میراث فرهنگی هزینه شده است، تصریح کرد: همچنین سال گذشته استانداری مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای تهیه این کتابچه کمک کرده است.

وی ادامه داد: برای تهیه ۲۵ هزار جلد کتابچه راهنمای مسافر و گردشگر برای نوروز ۹۴ حدود ۹5 میلیون تومان اعتبار برآورد شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان  با اشاره به اینکه همچنین برای تهیه ۱۳۰ هزار نسخه نقشه استان و ایران با جانمایی تمامی جاذبه‌های گردشگری، مراکز اقامتی و... حدود ۶۵ میلیون تومان برآورد هزینه شده است، اظهارکرد: در مجموع برای تهیه کتابچه راهنمای مسافر و نقشه جامع استان و ایران حدود ۱۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که حمایت مالی همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.

انتهای پیام/

کد خبر 139311017