وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با رییس سازمان میراث فرهنگی بر حل مشکلات نظام بیمه ای صنعتگران صنایع دستی و روستایی و حفظ دانش موجود در این بخش تاکید کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری علی ربیعی در مراسم امضای تفاهم نامه با مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی با بیان این مطلب گفت: با توجه به محدودیت های ایجاد شده در بحث فروش نفت به نظر می رسد یکی از راه های بی بدیل برای دولت تمرکز بر روی بخشهایی است که بازدهی سریع داشته و در اقتصاد و اشتغال تحرک ایجاد کند.
وی افزود: طبق تجربه های موفق دنیا ما نیازمند مداخله و تمرکز برای ایجاد تحرک اقتصادی در کارهای خرد و کوچک هستیم ولی متاسفانه در کشور ما به دلیل تجارب ناموفق گذشته در این زمینه و هم به دلیل اینکه ساختارهای اقتصادی کشور مانند صندوق توسعه ملی و بانکها آمادگی کار برای تحرک بخشیدن به بخشهای خرد، متوسط و کوچک را ندارند به این مسئله توجه نمی شود.
ربیعی با تاکید بر اینکه تمرکز براشتغال خرد و متوسط و مشاغل خانگی و همچنین مشاغل صنایع دستی می تواند در کشور تحرک اقتصادی ایجاد کند خاطرنشان کرد: کشورهایی شبیه به ما در اقتصاد و ایجاد اشتغال، در میان مدت برروی بنگاه های کوچک و خانگی و صنایع کوچک و خانگی و در کوتاه مدت بر روی صنایع دستی به شدت تحرک ایجاد می کنند.
ربیعی با تاکید بر گفتمان اشتغال بزرگ دربنگاه های کوچک که راهبرد مهم وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی محسوب می شود خواستار همکاری همه دستگاه های مربوطه برای تحقق این گفتمان شد .
وزیرتعاون، کارورفاه اجتماعی ادامه داد: صندوق توسعه ملی قائل به این موضوع نیست که برای مشاغل خرد سرمایه گذاری کند از این رو ما از اشل رقمی آن بی بهره هستیم که باید آن را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به همکاری مشترک وزارت تعاون با وزارت جهاد کشاورزی در بخش صنایع روستایی اظهار داشت: وقتی دستگاه های دولتی در کنار یکدیگر قراربگیرند می توانند هم افزایی ایجاد کنند و خوب است که در حوزه اشتغال روستایی وزارت جهادکشاورزی نیزورود پیدا کند.
ربیعی اظهار داشت: از مشکلات ما در بخش صنایع روستایی و صنایع دستی به شکل عام این است که انگیزه ها بالا نیست و رسته شغلی صنایع دستی در حال نابودی است.
وی با بیان اینکه باید مشکلات نظام بیمه ای صنعتگران صنایع دستی و روستایی حل و فصل شود بر گسترش نظام استاد و شاگردی و فنی و حرفه ای برای حفظ این میراث تاکید کرد و گفت: دانش موجود در صنایع دستی از مسائل جدی ما است.
وزیر تعاون افزود: در صنایع روستایی دانش بین نسلها ممکن است از بین برود و ما با ارائه مدارک معتبر فنی و حرفه ای می توانیم این دانش را حفظ کنیم.
وزیرتعاون، کارورفاه اجتماعی یاد آورشد: اگر در بخشهای کمک به اشتغال منابع وزارت تعاون، صندوق مهر ایران و 2 بانک دیگر که به خدمت می آیند و همچنین تسهیلات ارزان قیمت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کنار هم قرار بگیرد می توانیم در قالب تعاونی ها و در قالب یک امر اجتماعی سرمایه اجتماعی را بالا برده و کارها را با ماندگاری بیشتری سامان دهیم.
در پایان این مراسم وزیر تعاون از تلاش و پیگیرهای این وزارتخانه برای راه اندازی هلدینگ گردشگری در سطح ملی با همکاری سازمان میراث فرهنگی خبر داد.
انتهای پیام/