شناسایی ساختمان قدیمی در وین با معماری ایرانی

 استفاده غرب از معماری شرقی از جمله ایرانی در قرن نوزدهم از یک نوع تبادل فرهنگی نشأت می گیرد که درآن زمان انجام می گرفته است .

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری پرفسور مارکوس ویتر شرق شناس اطریشی با اشاره به شناسایی ساختمان قدیمی در وین به سبک معماری ایرانی گفت: همواره در این نوع بررسی ها تاریخمعماری شرق مورد بررسی قرار می گیرد اما من در این تحقیق به غرب شناسیپرداخته ام و المان های شرقی را در فضاهای غربی مورد مطالعه قرار داده ام.

وی در این نشست که امروز \"سه شنبه \"14 بهمن ماه در آمفی تئاتر پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری برگزار شد افزود: بطور اتفاقی در یکی از خیابان های وین ساختمانکارخانه ای قدیمی نظرم را جلب کرد که به سبک معماری ایرانی و دوره اسلامیقرن نوزدهم ساخته شده بود .

رئیس موسسه تاریخ هنر ، دانشگاه وین درنشست\" اصفهان در وین ،نمونه ای ازمعماری شرقی در قرن 19ام اروپا\" گفت: اینکه در چه زمانی از قرن نوزدهم معماری به سبک اصفهانی در اروپا مورد اهمیت قرار گرفته و چرا صاحب این کارخانه تمایل به ساخت نمای آن به شیوه معماری ایرانی داشته است سئوالاتی بود که در این مطالعه به آن پاسخ خواهم داد.

او با اشاره به استفاده از سبک معماری مسجد امام اصفهان دراین ساختمان اظهار داشت  : در این ساختمان از 2 سبک معماری شرقی شامل ایرانی و اندلسیاستفاده شده که اولی در نمای خیابان و دومی در موتور خانه و فضاهای داخلی نمایان است.

به اعتقاد پرفسور ویتر به طور کلی ،نمای ایرانی قسمت مهمی از عمارت را تشکیل می دهند که نمایی از معماری شرقی با ذهنیت اروپایی است. 

وی خاطر نشان ساخت: در این تحقیق تنها نمای بیرونی ساختمان و تزئینات آن کهبه سبک ایرانی ساخته شده است مورد بررسی قرار گرفته و پلان آن کاملااروپایی ساخته شده است.

رئیس موسسه تاریخ هنر ، دانشگاه وین  با اشاره به تاریخچه ای از فعالیت این کارخانه در گذشته اظهار داشت: صاحب این کارخانه که به تجارت میان کشورهایافغانستان ، گرجستان و اروپا مشغول بوده نوعی گل را از شرق به غرب می برده  و در این کارخانه ماده ای حشره کش از این گل خشک شده می ساخته  که در آنزمان برای نگهداری از فرش  مورد استفاده قرار می گرفت.

او با اشاره به اینکه هم اکنون در این کارخانه فعالیتی انجام نمی گیرد گفت : شباهت این کارخانه به یک ویلای لوکس زمان خودش نشان می دهد که این فرد درگذشته ثروتمند نبوده و زمانیکه مال و ثروتی اندوخته است این ساختمان راساخته تا خودنمایی کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1393111418