سیدمحمدحسینی روز شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی بازارچه صنایع دستی بخش کمره از توابع شهرستان خمین گفت: سیاست دولت تدبیر و امید در حذف خام فروشی نفت از سبد درآمد دولت و جایگزین های مناسب در قطع وابستگی بودجه به نفت است که گسترش طرح های گردشگری و صنایع دستی از گزینه های موثر در این تحقق این هدف است.
سید«محمد حسینی» اظهار کرد: در دولت قبل، سالانه به طور میانگین حدود 470 هزار نفر گردشگر خارجی وارد کشور می شد که به مدد تمهیدات اندیشیده شده از سوی مسوولان دولت یازدهم امسال تا کنون بیش از چهار میلیون و 700 هزار نفر گردشگر وارد کشور شده است.
حسینی اظهار کرد: تنها در خمین و بخش کمره این شهرستان نقاط گردشگری دیدنی بین المللی چون بیت تاریخی حضرت امام (ره) ، سنگ نگارهای تیمره، قبرستان ارامنه و شهر زیرزمینی منطقه روستایی«تهیق» قابلیت هایی است که اگر اصولی و زیربنایی در این حوزه ها کار شود درآمد و اشتغال قابل توجهی دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: در شش ماه دوم امسال عملیات مرمت چندین اثر تاریخی مهم خمین و دلیجان شامل کاروانسرای دودهک دلیجان ، خانه های قدیمی نراق ، قلعه سالار محتشم و قلعه حاج جلال لشگری خمین آغاز شده و این بناها برای ایام نوروز امسال آماده پذیرایی مهمانان و گردشگران است.
سید «مهدی ساداتی» نیز در مراسم گفت: صنایع دستی برخاسته از ذوق ، هویت فرهنگی و اصالت بومی هر منطقه است که علاوه بر ارزش های درآمدزایی در حفظ و اشاعه داشته های فرهنگی نیز نقش محوری دارد و باید از این ظرفیت در تقویت همگرایی منطقه و بهبود معیشت و رفاه جمعی به درستی بهره گرفته شود.
فرماندار شهرستان خمین گفت: سهم صنایع دستی در چرخه اقتصادی و اشتغال نیازمند بازنگری است.صنایع دستی ظرفیتی درونگرا و بومی فرهنگ هر منطقه است که باید سهم آن در چرخه درآمدزایی و اشتغال به صورت کارشناسی و صحیح هدایت و تقویت شود.
وی اظهار کرد: بهبود جایگاه صنایع دستی در اشتغالزایی و درآمدزایی نیازمند نقشه راه دقیق و تقویت زیرساخت های آن است و ایجاد بازارچه های صنایع دستی یکی از حلقه های مهم در بازاریابی و حمایت شاغلان این بخش محسوب می شود.
فرماندار شهرستان خمین اظهار کرد: ساخت بازارچه صنایع دستی در شهر قوچی باشی از اقدامات مهم در باروری قابلیت های بومی و منطقه ای در حوزه اشتغالزایی است چرا که مردم این منطقه با وجود خشکسالی های پیاپی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند و توانمندسازی خانوارها در حوزه صنایع دستی می تواند گره گشای مناسبی برای این تنگناها باشد.
وی فعالیت کارگاه های کوچک و خانگی صنایع دستی درمناطق شهری و روستای بخش کمره را در دولت یازدهم چشمگیر دانست و گفت: هم اکنون بیش از200 نفر از روستاییان این منطقه در کارگاه خیاطی، قالیشویی، قالیبافی و دیگر صنایع دستی بومی محلی با تسهیلات دولتی به تولید مشغول هستند که برای فروش تولیدات آن ها نیاز به کانون بازاریابی و استقرار یک بازارچه بود.
بازارچه صنایع دستی شهر قورچی باشی در بخش کمره خمین در زمینی به مساحت یکهزارو 500 مترمربع در 14 غرفه مجهز ساخته می شود.
برای ساخت و تکمیل این بازارچه صنایع دستی افزون بر یک میلیارد و200 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده که یک میلیارد آن از اعتبارات ملی و200 میلیون ریال بقیه آن ازبودجه تبصره22 شهرستان خمین تامین شده است.
انتهای پیام/