تعامل فرهنگی اصفهان و کویت افزایش می‌یابد

افزایش تعاملات فرهنگی میان اصفهان وکویت در دستورکار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  استان اصفهان قرار گرفت.

به گزارش اداره روابط عمومی استان اصفهان \"فریدون اله یاری \"در جمع مورخین ، پژوهشگران و اساتید تاریخ دان دانشگاههای کویت و مصر در دانشگاه اصفهان  افزود: استان اصفهان یکی از استانهای تاریخ ساز ایران است به گونه ای که قدمت برخی آثار و اشیاء تاریخی که در اصفهان شناسایی شده به بیش از 40 هزار سال پیش می رسد.

وی اظهار داشت : این درحالی است که پایگاه تمدنی سیلک (کاشان) در شمال استان اصفهان با بیش از هفت هزار سال قدمت یکی از اولین پایگاه های تمدنی بشریت است.
وی تصریح کرد: امروزه بر اساس برآورد های موجود، در استان اصفهان بیش از 20 هزار اثر تاریخی وجود دارد که در حال حاضرنزدیک به دو هزار اثر آن به ثبت ملی رسیده است .

اله یاری به اشاره به اینکه چهار اثر در استان اصفهان در فهرست جهانی سازمان یونسکو (وابسته به سازمان ملل متحد) به ثبت رسیده است افزود: مجموعه های جهانی میدان امام (ره)، کاخ موزه چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع عتیق (به عنوان اولین مسجد جهان اسلام که به ثبت جهانی رسیده ) از آن جمله است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در ادامه افزود: بانگاهی به سیر تطور فرهنگی و تمدن اصفهان در می یابیم که اصفهان به عنوان شهر هنر ، پایتخت صنایع دستی ایران و حتی جهان شناخته شده و مصداق این امر شناسایی بیش از 640 رشته صنایع دستی در جهان است که به تنهایی از این تعداد 365 رشته در ایران و 196 رشته آن در اصفهان متمرکز است .

به گفته وی ، دو سوم صنایع دستی ایران و یک سوم صنایع دستی جهان در اصفهان متمرکز است.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان دارای تنوع اقلیمی و آب و هوایی در مناطق مختلف استان اصفهان است، افزود :استان اصفهان با گستره ای به پهنای 107 هزار کیلومتر  دارای آب و هوای کوهستانی در غرب ،  آب و هوای معتدل در مرکز و  اقلیمی گرم در شرق می باشد که فرصت مناسبی را برای سرمایه گذاری در توسعه گردشگری خصوصا توسط سرمایه گذارانی از جهان اسلام برای توسعه گردشگری اسلامی فراهم می کند.

وی با اشاره به اینکه سال 2017 میلادی ، ایران و اصفهان نامزد میزبانی پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی است، ابراز امیدواری نمود: این نشست علمی و فرهنگی سر آغازی برای تبادلات علمی و فرهنگی میان اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام خصوصا سرمایه گذاران در حوزه گردشگری از کشور کویت باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1393120329