به گزارش میراث آریا(chtn) بيژن حيدريزاده با اشاره ميزان قابل توجه رسوبات و گل و لايي كه در بستر رود و بدنههاي زيرآبي سازههاي آبي شوشتر تجمع كرده و سالهاست پاكسازي نشده تاكيد كرد: تمام هويت سازههاي آبي شوشتر به خاطر دانشي است كه در مديريت آب و مهندسي هيدروليك در آن به كار رفته است. لايروبي و رسوبزدايي از سازهها هم از ابتداي تاسيس اين واحد صنعتي عظيم و جهاني بخشي از اين دانش بوده و ما ميراثدار اين دانش هستيم.
مدير پايگاه ميراث جهاني سازههاي آبي تاريخي شوشتر درباره اين كه هزينههاي كلان اين پروژه گفت: اگر ما ميخواستيم به شيوه معمول و از مركز تامين اعتبارا كنيم، بار اين اعتبار باعث ميشد كه يا پروژه انجام نشود يا بودجه زيادي را به سازمان ميراث فرهنگي كشور تحميل كند.
اما خوشبختانه در مدت حضورم در پايگاه جهاني شوشتر، روابط پايگاه با نهادهاي استاني و شهرستاني و همچنين سازمانهاي مردمنهاد به نحوي بهبود يافته كه اين پروژه حتي المقدور با همكاريهاي استاني انجام خواهد شد.
او ادامه داد: به دنبال رایزنی و گفتوگو با مسوولان سازمان آب و شرکتهاي مرتبط كه توانايي فني مشاركت در پروژه زدودن گل و لاي از سازههاي آبي شوشتر را دارند، قرار شد كه اين سازمانها و شركتها تجهیزات خود را در اختیار پایگاه قرار بدهند تا برای گل و لای سالیان از سطح آثار جهاني شوشتر برداشته شود.
حيدريزاده همچنين خبر داد: معاون ميراث فرهنگي كشور هم در سفر اخير خود به شوشتر اين اميدواري را داده است كه با توجه به حجم كاري كه اخيرا در پايگاه ميراث جهاني سازههاي آبي تاريخي شوشتر آغاز شده و عزمي كه براي رفع مشكلات چندين ساله اين آثار تاريخي وجود دارد، براي سال 94 اعتبارات بیشتري به پايگاه جهاني شوشتر اختصاص يابد.
سازههای آبی تاریخی شوشتر متشکل از 13 اثر باستانی در نظام آب و مهندسی هیدرولیک است که در نشست سالانه اعضای این کمیته در تیرماه ۱۳۸۸ در شهر سویل اسپانیا، در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسید.
ژان دیولافوآباستانشناس فرانسوی قرن 19 و اوایل قرن 20 فرانسه از سازههای آبی تاریخی شوشتر به عنوان به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد کرده است.
انتهای پیام/