دومين جشنواره سمنو در محوطه تاريخي مسجد جامع «درق» از توابع گرمه خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛ وحدتي افزود: ماندگاري يک ساله و کيفيت باعث متمايز کردن سمنوي درق از نمونه هاي مشابه در ساير نقاط کشور شده است.
معاون میراث فرهنگی استان اظهارداشت: حفظ، معرفي و پاسداشت اين ميراث فرهنگي و همچنين فراهم کردن زمينه گردشگري از اهداف برگزاري اين جشنواره است.
وي تصريح کرد: با انجام شدن فرآيند اداري سمنوي اين شهرستان ثبت معنوي مي شود.
فرماندار گرمه نیز گفت: برگزاري اين جشنواره ها ضمن کنار هم بودن، باعث شناساندن سنت ها، آداب و رسوم مردمان اين مرز و بوم به ساير نقاط استان و کشور مي شود.
«محمدزاده» افزود: در برگزاري جشنواره ها به ويژه سمنو بايد به سمت توليد، بازاريابي، اقتصادي بودن و فراهم کردن زمينه اشتغال حرکت کرد.
وي با اشاره به اهميت ثبت جهاني ميراث فرهنگي تصريح کرد: متأسفانه برخي از مراسم و سنت هاي کشورمان مانند چوگان و نوروز توسط ديگر کشور ها ثبت شده است و آن ها را به نام خود مصادره کرده اند. رييس شوراي اسلامي شهر درق نيز گفت: در اين جشنواره، 14ديگ سمنو به نيت 14معصوم پخته شد.
وي بيان کرد: در خصوص سمنو به عنوان يک غذاي سالم و طبيعي بايد تبليغات ويژه اي شود تا مردم از مزايا و فوايد آن مطلع شوند. معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي نيز در اين جشنواره گفت: يکي از ميراث هاي فرهنگي ما پخت سمنو است که در آن نشاط و سر زندگي موج مي زند.
«مقصودي» افزود: سمنو از خوردني هاي شيرين و سنتي اين شهر است که مانند ساير نقاط کشور از شيره جوانه گندم و آرد پخته مي شود.
رییس شورای شهر درق بيان کرد: پخت سمنو در درق بيش از ساير نقاط استان انجام مي شود و از کيفيت و محبوبيت خاصي بر خوردار است. وي تصريح کرد: در اين شهر پخت سمنو اغلب طي مراسم خاص و با گردهمايي اعضاي خانواده و اقوام و خويشان همراه است. وي اظهارداشت: مراحل پخت سمنو شامل کوبيدن جوانه گندم، عصاره کشي، کفچه زني و پخت نهايي به مدت يک روز انجام مي شود. وي اضافه کرد: سمنو را معمولا کمي پيش از عيد نوروز مي پزند و بر سفره هفت سين مي گذارند.
اجراي موسيقي، نمايش، مولودي خواني، و برپايي نمايشگاه صنايع دستي و گياهان دارويي از جمله برنامه هايي بود که در حاشيه اين جشنواره برگزار شد.
انتهای پیام/