بیابان لوت یکی از مشهورترین بیابان های طبیعی جهان است که سهم عمدهای از استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان را داراست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی؛ حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی این استان هفته گذشته در نشستی که با حضور مسئولان پرونده ثبت جهانی لوت برگزار شد افزود: کویر می تواند یکی از محوری ترین موضوعات در اقتصاد استان باشد. برای تحقق این امر باید ابتدا جاذبه های استان را شناخته و آن را به دیگران معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه دسته ای از گردشگران در جهان وجود دارند که از آثار جهانی بازدید می کنند، گفت: ثبت جهانی بیابان لوت یک فرصت برای معرفی جاذبه های استان در سطح جهانی است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر پرونده قنات بلده فردوس نیز برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح شده امیدواریم با ثبت بیابان لوت و قنات بلده در فهرست آثار بین المللی شاهد رونق صنعت گردشگری در استان باشیم.
لازم بذکر است، بیابان لوت یکی از مشهورترین بیابان های طبیعی جهان است که سهم عمدهای از استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان را دربرگرفته است.
گفتنی است، این بیابان با ۱۹۹ کیلومتر مربع وسعت، مساحتی بیش از شش استان گلستان، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل را دارا است.
همچنین، این بیابان به دلیل دارا بودن شگفت انگیز ترین عوارض بیابانی دنیا از جمله بزرگترین شهر کلوخی جهان، مرتفع ترین هرمهای ماسهای دنیا که گاه به ۴۸۰ متر می رسد، بزرگترین نبکاهای جهان، پهنههای شنی مواج، مرتفع ترین ربدوها، گودترین چاله داخلی با ۱۹۰ متر ارتفاع از سطح دریا و گرمترین نقطه كره زمین با یكصد درجه سانتیگراد به یكی از مشهورترین بیابانهای طبیعی جهان بدل شده است.
شایان ذکر است، این منطقه به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد، قابلیت ثبت شدن در فهرست آثار طبیعی جهان را دارد اما به دلیل کم توجهی و بی مهری هایی که به آن شده تاکنون این امر محقق نشده است.
انتهای پیام/