اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی در راستای احیای بازی های سنتی استان و تلاش برای ثبت این بازی ها در فهرست میراث معنوی ملی، تفاهم نامه همکاری امضا می کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی؛ جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی این اداره کل، در جلسه ای با حضور معاون اداره کل ورزش و جوانان استان، با اشاره به اینکه متاسفانه کشورهای همسایه خارجی پیش از این نسبت به ثبت برخی بازی های بومی محلی استان اقدام و به نام خود ثبت نموده اند، بر ضرورت تسریع در روند امضای تفاهم نامه ای در این خصوص و گسترش همکاری ها در راستای حفظ و معرفی این بازی ها در قالب فرهنگ بومی منطقه تاکید کرد.
وی در ادامه افزود: بایستی پرونده بازی های بومی محلی بصورت جامع مطالعه و تهیه گردیده و نسبت به ثبت آنها در فهرست میراث معنوی ملی اقدام گردد.
جباری احیای بازی های بومی، محلی و سنتی را گامی مثبت در راستای فرهنگ سازی تفریحات سالم دانست و گفت: می توان با برگزاری دوره های آموزشی و برگزاری مسابقاتی از این بازی ها و جانمایی آن در تقویم رویدادهای فرهنگی و گردشگری استان اقدام نمود که در این صورت مردم نیز در جریان برگزاری این گونه مسابقات قرار گرفته و با آن آشنا می شوند.
کیومرثپور ایراندوست معاون اداره کل ورزش و جوانان استان نیز در این جلسه ضمن استقبال از امضای تفاهم نامه همکاری در این راستا، گفت: بسیاری از بازی ها بومی و محلی استان از لحاظ معیارهای ثبتی در حد ملی و جهانی بوده و با گسترش همکاری های فی مابین می توان نسبت به احیای این بازی ها گام های مثبتی برداشت.
وی افزود: برگزاری دوره های آموزشی و برگزاری مسابقات استانی و ملی ، با دعوت از عشایر منطقه و همچنین کشورهای همسایه می تواند در تثبیت بازی های بومی محلی به نام استان موثر باشد.
ایراندوست گفت: از جمله این بازی ها کشتی آشیرما می باشد که ورزشی بومی محلی بوده و ریشه در مذهب و داستان های کهن منطقه داشته و احیای آن موجب پویایی این ورزش می شود.
حسن سپهرفر پژوهشگر و مسئول حوزه مطالعات مردم شناختی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این نشست با اشاره به مطرح شدن موضوع ثبت بازی های بومی محلی در فهرست آثار ملی و یونسکو، و پیوستن ایران به این کنوانسیون از سال 1386 گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و معاون امور فرهنگی استانداری در خصوص ترویج فرهنگ وسبک زندگی اسلامی – ایرانی، می شود با اجرای بازی های بومی محلی در نوروز که در بطن برخی از این بازی ها عناصر فرهنگی مختلفی مستقر است ، آموزه های زیادی از داخل آن استخراج ، معرفی و احیاء نمود.
وی اشاره کرد: یکی از این بازی های محلی بازی داما می باشد که نوعی بازی فکری به شمار رفته و مطالعات لازم در خصوص ثبت آن در فهرست میراث معنوی انجام شده است.
\n
انتهای پیام/