گردش مالی صنایع دستی و فرش کشوربه 50 میلیارد تومان رسید

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشوراز گردش مالی صنایع دستی  و فرش ایران در نوروز امسال با 50  میلیارد تومان درآمد و رشد 26 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

به گزارش میراث آریا(chtn)؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی، صنایع دستی و گردشگری سازمان با حضور در نشست خبری اداره کل میراث فرهنگی این استان در جمع خبرنگاران در بوشهر افزود: افزایش میزان فروش صنایع دستی در کشور درحالی است که رشد گردشگران داخلی در این مدت کمتر از پنج درصد بوده است.

وی گفت: افزایش فروش صنایع دستی بیانگر این است که محصولات صنایع دستی بخشی از سبد گردشگری مردم شده و از این محصولات استقبال می کنند.
نامور مطلق با اشاره برلزوم احیای صنایع دستی پیشین و توسعه آنها با تکیه بر دانشهای نوین که از برنامه های معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در سال جاری است گفت: عبا بافی از جمله صنایع دستی است که هم اکنون با رکود و بحران روبه رو است که برای احیا و توسعه مجدد این صنعت به دنبال تامین مواد اولیه و تامین بازارهای جهانی این محصول هستیم.
نامور مطلق اضافه کرد: صنعت عبابافی یکی از صنایع هویتی استانهایی مثل بوشهراست که صیانت از این هنرضروری است.
وی صنعت حصیر بافی را از جمله دیگر هنرهای سنتی نیازمند احیا ذکر کرد و گفت: هنر حصیر بافی سنتی تا جایی که ممکن است ادامه می یابد و در کنار آن از حضور دانشجویان خلاق و هنرمند نیز دعوت شده تا با توجه به خلاقیت و تجربیات سایر نقاط دنیا کاربری های تازه ای به این هنر بدهیم.

نامور مطلق ادامه داد: یکی از قطبهای صنایع دستی در سال جاری احیای هنر نساجی است که در این رشته هم دچار ضعیف هستیم که در همین راستا امسال نشستها، همایشها و برنامه هایی برای رشته نساجی برگزار می کنیم.

نامور مطلق گفت: توجه به صنایع دستی دریایی از جمله لنج سازی که بتوان در شکل مینیاتوری و ابعاد کوچکتر کارکردهای متنوعی به آن داد و همچنین صنایع دستی مربوط به صدف و دیگر فرآورده های دریایی مورد نظر است.
نامورمطلق یادآور شد: برای حمایت از هنر بافتهای زیراندازی این معاونت 60 میلیون تومان اعتبار به آسیب دیدگان زلزله شنبه که دارهای گلیم بافی آنها از بین رفته بود پرداخت کرد.
وی یادآور شد: مشکلاتی در رسیدگی به بیمه هنرمندان و تامین مواد اولیه وجود دارد که در تلاش برای رفع این مشکلات هستیم.
نامور مطلق در خصوص صادرات نیز گفت: به صورت رسمی بیش از 150 میلیون دلار صادرات صنایع دستی است و با صادرات فرش میزان صادرات کشور در خصوص صنایع دستی و فرش بیش از نیم میلیارد دلار است.
وی افزود :با توجه به افزایش 50 درصدی صادرات در سال گذشته امیدواریم بتوانیم با برداشتن تحریم ها، جهشی در صادرات صنایع دستی داشته باشیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه ظرفیت و تولید صنایع دستی ایران جزو سه کشور برتر دنیا است اما در حوزه صادرات رتبه سی ام دنیا را داریم که باید این عدم تعادل را از بین ببریم.

انتهای پیام/

کد خبر 139401282