به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان\"مهران سرمدیان\" با اعلام خبر فوق افزود: احیاء و مرمت دو کارگاه شعربافی محتشمی و ترک آباد با اعتباری بالغ برچهار صد میلیون ریال از محل اعتبارات استانی به پایان رسید.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت:تراشیدن فرسوده بدنه ها،کندن لایه های فرسوده بام و تخیله کوناله ها،سبک سازی بام، استحکام بخشی بام ها، اجرای پالانه روی سطوح سقفی،اجرای اندود نهایی بام،جرای اندود کاه گل بدنه ها،اجرای چفت لب بام از اهم اقدامات این پروژه مرمتی است.
سرمدیان خاطر نشان کرد:مشاغل سنتی که خیلی از آنها این روزها فراموش شده اند در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری پرطرفدار به شمار می روند و بسیاری از گردشگران دوست دارند از نزدیک با مشاغل قدیمی که روزگاری محل درآمد و همین طور سبک زندگی مردم بوده، آشنا شوند.
وی با تاکید بر اینکه از شعر بافی می توان به عنوان یکی از کهن ترین صنایع دستی کاشان نام برد که قدمت آن به محوطه باستانی سیلک و آثار مکشوف از تار و پود روی سفالینه های سیلک بر می گردد ادامه داد: شعر به معنی موی باریک و نازک است و به نوعی پارچه گفته می شود که از نخ های تار و پود باریک تهیه و بافته می شود كه از جنس نخ و ابريشم هستند و در آنها به صورت راه راه از رنگهاي ديگر استفاده شده است.
یاد آور می شود:حسن مسافرچی،آقایان مهدی محتشمی،محمد بینوا ،محمود جلالتی و امیر ثابتی در رشته ابریشم بافی(شعربافی) موفق به دريافت نشان مهر اصالت يونسكو شدند.
در حال حاضر تعداد 15 کارگاه شعربافی در کاشان فعال است.
انتهای پیام/