مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي خواستارواگذاري طرح هاي دانشجويي با موضوع پژوهش هاي محلي با هدف حفاظت و حراست از دانش و سپرده ذهني پيشينيان شد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، رجبعلي لباف خانيكي با بيان اين مطلب در نشست تخصصي تاريخ محلي ايران با تاكيد بر وقايع نگاري در قوچان كه در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد گفت: هريك از آثار مادي و معنوي ميراث فرهنگي بايستي جدي گرفته شده و مورد مطالعه و تفحص و تحقيق قرار گيرد چراكه از يك روايت تاريخي كه سينه به سينه نقل شده است به يافته هاي تاريخي بسيار زيادي مي توان دست يافت كه اين يافته ها ممكن است به صورت مكتوب در جايي ثبت نشده باشد.

وي گفت: ما اسناد تاريخي زيادي را كشف كرديم كه هر يك گوياي وقايع تاريخي زيادي از گذشته و حال استان هستند. مثلا در روستايي در نزديكي شيروان به طوماري برخورد كرديم كه مرتبط با خواجه نجم الدين كبري است و بازگو كننده تدفين شخصي به آن نام در جوين است و حتي مي تواند به اين فرضيه كمك مي كند كه احتمالا نجم الدين كبري درجوين دفن شده است.

وي گفت: در سفرنامه  ركن الدوله در ارتباط با شمال خراسان(دشت شرخ)، منطقه اي ناميده شده كه  رباط شرف در آن واقع است و آندره گدار فرنسوي آن را رباط شرف ناميده در حالي كه آن رباط همواره آبگينه ناميده شده است.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، در ادامه گفت: بايد به منظور تحقيق و پژوهش بيشتر تاريخ محلي ايران رشته هاي خاص دانشگاهي ايجاد شود كه از جمله وقف نامه ها، اسناد محلي و هبه نامه ها هسند كه بايستي بررسي شوند.

گفتني است اين نشست با همكاري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، دانشگاه فردوسي، شهرداري قوچان و انجمن ميراث فرهنگي پارسه برگزار شد.

از ديگر شركت كنندگان دراين مراسم مي توان به غلامحسين نوعي، دكتر جليل قصاب، استاد نقي لطفي، دكتر صالحي فرد شهردار قوچان، دكتر يوسف حقيقي عضو هيات علمي دانشگاه، دكتر حسن آبادي مدير امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوي، دكتر محمد باباخاني پژوهشگر تاريخ،غلامرضا آذري پژوهشگر ارشد تاريخ و خانم ميترا نجاتي پژوهشگر تاريخ شفاهي قوچان اشاره كرد.
 

انتهای پیام/

کد خبر 139401319