جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه همکاری و همیاری در جهت صیانت از مواریث فرهنگی این منطقه غنی، اعلام آمادگی میکند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم، حرکتها، برنامهها، رویکردهای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو را در راستای نهادینه سازی صلح، همیاری و توسعه پایدار دانست.
سلطانیفر ادامه داد: این سازمان از تنوع فرهنگی سخن به میان می آورد تا خلاقیت بشری و زایشهای فرهنگی را مستند ساخته و به نمایش بگذارد، اما همه خوب می دانیم که از ره گذر این اقدامات وحدت به ارمغان می آید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: حوزه میراث فرهنگی ناملموس بهترین مثالها را در این ارتباط در اختیار ما قرار می دهد، همان میراثی که پویا است، حرکت میکند، مرزهای قراردادی سیاسی و اداری را در می نوردد، در طول سده ها و هزاره ها به کرات باآفرینی می شود و هریک از اجتماعات حامل خود را به فراخور از سرچشمه غنیاشسیراب می گرداند.
وی گفت: همین اجتماعات آن را عنصری هویت آفرین برای خود می دانند و می خوانند و همین طبیعت سیال و متحرک است که باعث می شود اجتماعات دور و نزدیک خود را صاحبان میراث مشترکی بخوانند، یکدیگر را دوست و برادر خود بدانند و دست به دست هم بدهند تا با پاسداری از این میراث مشترک فرهنگ ریشه دار خود را حفظ کرده، به جهانیان بشناسانند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه کشورهای این منطقه سابقه خوبی در همیاری برای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس و ملموس مشترکشان دارند، یادآور شد: تدوین و تسلیم پرونده ثبت جهانی نوروز تنها یک نمونه از این همیاریها است، حدود دو ماه پیش با مشارکت دوازده کشور متعلق به همین پهنه جغرافیایی، بار دیگر تدوین شد و منتظریم که در سال 2016 بر فهرست معرف میراث فرهنگی ناملموس یونسکو بنشیند و از کنار آن هم، فرهنگ ناملموس غنی این منطقه به جهانیان عرضه شود و هم روح نوروز که همان شادی، دوستی، همیاری و پاکسازی روح و محیط زندگی است جانی دوباره یابد.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: کشور ایران برای هرگونه همکاری و همیاری در جهت صیانت از مواریث فرهنگی این منطقه غنی، اعلام آمادگی میکند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در فرازی از فرمایشات خود میفرمایند: میراث فرهنگی و تاریخی ملت ایران سرشار از توحید و عدالت، مهرورزی و پاکی و زیبایی و هنرمندی است.
سلطانی فر گفت: مایل هستم از بیان شیوای رهبر فرزانه ایران اسلامی(مدظله العالی) بهره بگیرم و مواریث فرهنگی منطقه را نیز با همین صفات بخوانم چراکه منطقه ای که در آن در کنار یکدیگر با دوستی به سر می بریم قرنهاست که در عرصه تعاملات ما بوده است و به جرات می توان گفت که کمتر تجلیای از میراث فرهنگی را دستکم در حوزه ناملموس، در یکی از کشورهای آن می توان یافت که کشورهای دیگر از آن بهرهای نداشته باشند، هنرهای مختلف، صنایع دستی، آیین ها، جشنها، آداب و رسوم، سنن شفاهی و دانشهای کشورهای آسیای غربی و مرکزی بیش از آنکه متفرق و پراکنده باشند، شبیه و نزدیک و مجتمعاند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه اقبال روزافزون کنوانسیون یونسکو برای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس به خاطر همین اشتراکات است، گفت: این کنوانسیون جوان، با آنکه تنها دوازده سال از عنرش می گذرد، عضویت بیش از 160 کشور را در کارنامه دارد.
معاون رئیس جمهور افزود: آمار ثبتهای جهانی در این حوزه به تزاید است و علاقه به پیگیری امور مختلف در این حوزه آنچنان بالاست که یونسکو چاره را در تاسیس و تقویت مراکز مقوله 2 در این حوزه دیده است، مرکز میراث ناملموس تهران فرصتی است که از این جنبه به منطقه ما داده شده است. ایران افتخار دارد که در جایگاه یک عضو از میان اعضای دیگر مسائل مالی و لجستیکی این مرکز را تمشیت کند، تا از این طریق واسطهای باشد برای کمک به رویت پذیری میراث فرهنگی ناملموس منطقه ، شناساندن آن به جهانیان و پاسداری از آن به نحوی که این میراث توان منتقل شدن به نسلهای آتی را از دست ندهد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به گرمی، دست تمامی کشورها، سازمانها و تشکلها را میفشارد که در این ارتباط به یاری بشتابند، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز همچون گذشته متعهد خواهد ماند تا با تمامی نیرو، مرکز مزبور را با پشتیبانیهای خود تقویت کند، تا از این طریق، امور خطیری همچون آگاهیافزایی در سطح آحاد مردم، تقویت ظرفیتها و تربیت نیروی متخصص، شناسایی و مستندسازی برنامههای پاسداری موفق، مطالعه و مستندسازی مواریث فرهنگی ناملموس منطقه، به ویژه مواریث مشترک، کمک به شبکه مجازی مراکز مقوله 2 در سطح جهان و بساری از امور دیگر و از رهگذر آنها توسعه پایدار و صلح در سرتاسر منطقه نهادینه شوند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه ابراز امیدواری کرد این منطقه در جمع تمامی مناطق جهان، سرآمد تحقق چنین همگراییهایی باشد.
وی همچنین از برگزارکنندگان مراسم نکوداشت هفتادمین سالگرد تاسیس یونسکو تقدیر کرد و افزود: امروز با هدف نکوداشن هفتادمین سال تاسیس یونسکو گردهم آمده ایم، ما ایرانیان هنگامی که می خواهیم پایداری، عزت و سربلندی را از درگاه خداورند مسئلت کنیم برایش آرزوی عمر هزارساله می کنیم و البته در این اصطلاح عدد هزار معنای بینهایت و تداوم دارد، بر همین اساس به قول مردم ایران برای یونسکو آرزو داریم که هزار ساله شود.
انتهای پیام/