آغاز ساماندهي اسناد تاريخي در خوزستان

ساماندهي اسناد و نسخه‌هاي تاريخي به مناسبت روز اسناد ملي و ميراث مكتوب در3 حوزه حفاظت و مرمت اسناد تاريخي، ديجيتال‌سازي اسناد و نیز تحلیل محتوای آن ها در خوزستان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری خوزستان؛ عاطفه رشنويي معاون ميراث فرهنگي اداره كل خوزستان از آغاز به كار ساماندهي اسناد و نسخه‌هاي تاريخي به مناسبت روز اسناد ملي و ميراث مكتوب خبر داد. 
وی با اعلام اين خبر تاكيد كرد: اين ساماندهي 3 حوزه كلي حفاظت و مرمت اسناد تاريخي، ديجيتال‌سازي اين اسناد و تحليل محتواي فرهنگي آنها را شامل مي‌شود كه به ترتيب اولويت در دستور كار معاونت ميراث فرهنگي اداره كل استان خوزسان قرار مي‌گيرد. 
رشنويي گفت: در طي اين ساماندهي هزاران برگ سند تاريخي و صدها كتاب خطي كه در اختيار اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان و اداره‌هاي شهرستان‌هاي استان قرار دارند، همچنين اسنادي كه به علت نبود مركزي براي ساماندهي اسناد در نزد اشخاص يا سازمان‌هاي گوناگون و در شرايط غير استاندارد نگهداري مي‌شوند، هدف ساماندهي قرار دارند. 
وی ادامه داد: نجات‌بخشي اسناد تاريخي از آسيب‌هايي كه موجب زوال جسم و جان اين اسناد مي‌شوند نخستين اولويت است كه نيروهاي متخصص اين اداره و كارشناسان به كار گرفته شده به آن اهتمام مي‌ورزند.
 معاون ميراث فرهنگي اداره كل خوزستان با تاكيد بر اين كه هويت ملي خوزستاني‌ها در لابه‌لاي اسناد تاريخي نهفته است، تاكيد كرد: همه اسناد، از كتاب‌هايي كه عالمان و بزرگان نوشته‌اند تا اسناد تجاري بازرگانان چهارگوشه خوزستان ، عقد‌نامه‌ها و خون‌نامه‌ها و اسناد وقف و مانند آن، علاوه بر ارزش به عنوان يك شيء تاريخي واجد ارزش محتوايي نیز هستند و نشان‌دهنده مرام و مسلك مردمي است كه در عصرهاي گذشته اين سرزمين مي‌زيسته‌اند. 
وی در ادامه تاکید کرد: همين موضوع اهميت و ضرورت ساماندهي و صرف وقت و هزينه و نيروي متخصص براي اين اسناد را نشان مي‌دهد. 

رشنويي 19 ارديبهشت را مبدا مباركي براي آغاز اين ساماندهي دانست و ابراز اميدواري كرد: امید داریم با تلاش متخصصان اين ساماندهي گامي مهم به منظور بهره‌مندي مردم عزيز ايران از فرهنگ و دانش گذشتگان باشد.

گفتنی است، 19 اردیبهشت همزمان با روز بزرگداشت شیخ کلینی با عنوان «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» در سال 90 برای درج در تقویم به تصویب رسید و از سال 91 رسما به تقويم رسمي ايران وارد شد.
یادآور می شود، شورای فرهنگ عمومی كشور در سال 90 با رد سه پیشنهاد تولد آقابزرگ تهرانی، زادروز ابوریحان بیرونی و تولد ایرج افشار برای درج در تقویم رسمی کشور به عنوان روز اسناد ملی و میراث مکتوب، زادروز شیخ کلینی را برای این عنوان مصوب کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 139402213