جايزه جهاني فردوسي از ارديبهشت سال آينده اهداء مي‌شود


معاون رئیس جمهورو رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته به منظور پاسداشت مقام فردوسي و نيز ارج نهادن به فعاليت ها و تلاش هاي فردوسي پژوهان گفت: جایزه جهانی فردوسی از ارديبهشت سال آينده به فردوسی شناسان و فردوسی پژوهان اهداء می شود.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، مسعود سلطانی فر با اعلام اين خبر در مراسم گراميداشت روز ملي فردوسي كه صبح امروز در فرهنگسرای آریو مصلی نژاد مشهد برگزار شد گفت:  حكيم ابوالقاسم فردوسي يك شخصيت ارزشمند در سپهر فرهنگ و ادب ايران زمين است و افرادي كه در حوزه فردوسي شناسي و شاهنامه پژوهي فعاليت دارند نيز از ارزش و اعتبار بالايي برخوردار هستند.

در اين مراسم كه جمعي از مسئولان ملي و استاني، چهرهاي برتر ادبي، شاهنامه پژوهان و دوستداران فردوسي حكيم حضور داشتند، سلطاني فر با اشاره به اعطاء نشان فردوسي به تعدادي از دوستدارن حكيم توس و فردوسي پژوهان در امسال و سال هاي گذشته گفت: از ارديبهشت سال آينده نيز جايزه جهاني فردوسي به فردوسي پژوهان در سراسر دنيا اهداء خواهد شد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كشور در ادامه گفت: یکی از درخواست های فردوسی پژوهان و فردوسی شناسان جایزه ملی فردوسی بود که از سال گذشته بر روي این موضوع بحث و بررسی شد و سال 95 نيز جایزه جهانی فردوسی به فردوسی شناسان و فردوسی پژوهان اهدا می كنيم.

وی در ادامه صحبت هاي خو به ویژگی های شاهنامه اين اثر جاودان حکیم ابوالقاسم فردوسی اشاره كرد و افزود: استفاده از زبان یک دست فارسی یکی از هنرهای فردوسی در سرودن شاهنامه است.
سلطاني فر ادامه داد: فردوسي در سرايش شاهنامه سه كار بزرگ و سه اقدام ارزشمند انجام داد كه باعث شد اين اثر تا به امروز جاودان بماند.

به گفته وي،  استفاده فردوسي از زبان یکدست فارسی یکی از این موارد بود به گونه اي كه اين زبان  هرگز خواننده خود را خسته نمی‌کند و در حقيقت زباني بود كه در سرسر ايران از شمال تا جنوب و غرب تا شرق شناخته شده بود و همگان با اين زبان آشنا بودند.

معاون رئيس جمهور گفت:  ارجاع و استفاده از مدارک  و منابع مهم و معتبر تاريخي دومین گام فردوسی بود و در حقيقت بر همين اساس مي توان فردوسي رايكی از امین‌ترین شخصیت‌های تاریخی و فرهنگی کشور است.
سلطانی‌فر تاکید کرد: سومین گام بازسازی اساطیر کهن است که باعث شد تا غرور ملي و حس هويت همواره در بين ايرانيان زنده نگه داشته شود.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه افزود: بخش ساسانیان و اساطیری را فردوسی به سان یک طراح چیره‌دست و به بهترین شکل ممکن به پایان رساند، به عبارت روشن خرد و خردورزی اساس کار حکیم توس در شاهنامه است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بیان کرد: حکیم توس، در میان همه شاعران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است زیرا امروز همه ما فارسی زبانان هویت و زبان خود را مدیون این شاعر بلند آوازه هستیم.

سلطانی فر با اشاره به شاهنامه به عنوان مهمترین اثر حکیم توس خاطرنشان کرد: در شاهنامه مجموعه بزرگی از رشادت‌ها و خوی و اخلاق پسندیده زنان و مردان آزاده ایران زمین گردآوری شده است.

معاون رئیس جمهور عنوان کرد: این رشادت‌ها در کنار موضوع مهمی به نام خرد در ابیات شاهنامه فردوسی ستایش شده است؛ به گونه‌ای که فردوسی حکیم در شاهنامه از خرد به عنوان راهنما نام برده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: فردوسی در احياء زبان فارسي و تثبيت آن نقش فراواني را ايفا كرد وسي سال رنج فراوان براي اين كار برد و اكنون نيز شايسته است تا  در برابر تلاش ها ي ارزشمند حكيم توس سرتعظيم فروآوريم.

وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود به تقارن برگزاري روزملي فردوسي با مبعث پيامبر اكرم (ص)، اشاره كرد و افزود: اين تقارن را به فال نيك مي گيريم و اميدوارم همه ي ما رهروان خوبي براي اهل بيت (ع) و نيز قدر دان تلاش ها و فعاليت هاي ارزشمند شاعران و حكيمان بزرگ ايران زمين باشيم.

گفتني است اين مراسم به شكل ويژه اي و با استقبال مردم و حضور حجت الاسلام و المسلمين پژمان فر نماينده مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي، گلستاني فرد فرماندار مشهد و جمعي از ديگر از مسئولان دولتي و بخش خصوصي و با حضور پرشور جمع كثري از شاهنامه پژوهان، ادبا، شاعران، دوستدارن فردوسي، اقشار مختلف مردم و مسئولان برگزار شد و در ادامه اين مراسم عصر امروز نيز در مراسمي باشكوه با حضور مسئولان ملي و استاني آرامگاه حكيم ابوالقاسم فردوسي گلباران خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر 139402256