نماز در عمق میراث فرهنگی ما ریشه دارد

گاهی بهتر است دین را از دریچه فرهنگ دید زیرا آنچه در عمق فرهنگ وجود دارد چیزی جز زیبایی بی مثال دین نیست.
 به گزارش میراث آریا(chtn): محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاحیه همایش ونمایشگاه نمازدر آینه میراث فرهنگی با اشاره بر فرهنگ غنی ایران اسلامی گفت: در فرهنگ ما به آنچه که نوشته می شود ادبیات نمی گویند ما در ایران برای هر چیزی آدابی قائلیم، هر فعلی که از ما سر می زند باید مقید به آدابی باشد و این خصوصیت فرهنگ ایرانی است.
وی افزود: هر کاری را که انجام می دهیم باید با ادب ورزیدن همراه باشد، فرهنگ ایرانی مشخصه اش این است که اهل ادب ورزیدن است و همواره تلاش ایرانیان رسیدن به ادب بوده است، منعکس کننده همسان هر چیز آینه است زیرا آینه همسان و بدون ریا و تغییر همه چیز را نشان می دهد به همین منظور زمانی که به سراغ نشان دادن نماز می رویم ازمیراث فرهنگی به عنوان آینه استفاده می کنیم زیرا نماز در عمق میراث فرهنگی کشور ما وجود دارد.
وی در زمینه سابقه بالای فرهنگی ایران در پذیرش دین اسلام تصریح کرد: ما بواسطه ادب ورزیدن اولین مردمانی بودیم که تشرف به دین مبین اسلام پیدا کردیم و نکته جالب اینکه دین یک کلمه فارسی است و در قران نیز به آن اشاره شده که این خود مایه افتخار ایرانی است.
رئیس پژوهشگاه سازمان در ادامه به تاثیر ساخت مساجد در توسعه ترویج فرهنگ نماز اشاره کرد و افزود: از زمانی که ایرانیان با دین مبین اسلام آشنا شدند بهترین امکانات را در اختیار معماران و هنرمندان خود قرار دادند تا بهترین بنا ها با نام مسجد ساخته شود.هر آنچه که در مسجد است نمادی از ادب ورزیدن نسبت به حقیقت نماز است، اوج ادب و ارادت مسلمین به ویژه ایرانیان به نماز را می توان در جای جای مساجد دید.
بهشتی در پایان گفت: با توجه به اهمیت و ارزش نماز بهتر است دین را از دریچه ای زیبا و با ظرافت و از عمق فرهنگ به جوانان این مرز و بوم معرفی کنیم تا به حقیقت وجودی آن دست یابند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394022934