کاربرد لیزر در مستندنگاری و حفاظت تزئینات معماری

پژوهشکده ابنیه وبافت های فرهنگی- تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، با همکاری پژوهشکده لیزر و اپتیک سازمان انرژی اتمی نشست و کارگاه آموزشی با موضوع کاربرد لیزر در مستندنگاری وحفاظت تزئینات معماری را برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، آزاده طاهری کریمی عضو هیات علمی پژوهشکده ابنیه وبافت پژوهشگاه میراث فرهنگی طراح و دبیر برگزاری این نشست علمی و کارگاه آموزشی با اعلام این خبر تصریح کرد:نشست یک روزه کاربرد لیزر در مستندنگاری و حفاظت تزئینات معماری در راستای طرح مطالعاتی که در گروه تزئینات معماری این پژوهشکده در سال 93 به انجام رسید، برگزار شد.
او افزود: هدف از برگزاری این نشست آشنایی متخصصین حوزه میراث با فناوری لیزر بود تا اقدامات لازم برای شکل گیری تفاهمنامه بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و سازمان انرژی اتمی با تشکیل کارگروه ،تدوین دستورالعمل جامع برای استفاده صحیح وبهینه از این فناوری در مقوله میراث فرهنگی محقق شود.
طاهری در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (richt.ir) افزود:در ادامه این نشست سخنرانی هایی با موضوعات\"پیشینه استفاده لیزر در مرمت در جهان و ایران\"،  \"کاربرد لیزر در لکه زدایی آثار کاغذی\"،\"آسیب شناسی و پاکسازی لیزری کتیبه های سنگی شهر یزد\"، \" کاربرد لیزر در پاک سازی سطوح سنگ نگاره ها در محوطه میراث جهانی پارسه\"، \"پاکسازی لیزری بر روی اشیا آهنی طارم سفلی قزوین \" ،\"کارگاه آموزشی لیزر” co2توسط اساتید ملکی ، دلیر، طاهر زاده، کلیایی،مصلایی و صدر قاینی ارایه شد.
در این نشست یک روزه مجدآبادی رییس پژوهشکده لیزر سخنانی در خصوص معرفی لیزر و کاربردهای آن ارایه کرد .
در پایان قرار شد پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی - تاریخی  با همکاری پژوهشکده لیزر و اپتیک سازمان انرژی اتمی و پژوهشکده حفاظت و مرمت کارگروهی تشکیل داده ومقدمات لازم برای تدوین آئین نامه کاربرد لیزر در میراث فرهنگی را فراهم کند.
گفتنی است، با توسعه علوم و پیشرفت دانش بشر که منجر به فناوریهای نوین در حوزه های مختلف شده است، امروزه با صنایع متنوع و گوناگونی در حوزه حفاظت و مرمت میراث فرهنگی روبرو هستیم .
یک نمونه از این فناوریها لیزر و کاربرد آن در حوزه های مختلف میراث است، لیزر از سال  1960 در زندگی انسانها به اشکال مختلف مورد استفاده واقع شده بطوریکه در بعضی حوزه ها حذف آن عملا غیرممکن است.
استفاده از لیزر در حفاظت و مرمت آثار و ابنیه تاریخی و فرهنگی از حدود 1990آغاز شد و از آن به بعد، کاربرد لیزر در پاکسازی آثار و تزئینات ابنیه تاریخی و سطوح نمای ساختمانها بطور جدی مطرح شد وروز به روز گسترش یافت.
 استفاده از اسکن لیزری برای  مستندنگاری نیز از سایر مواردی است که در آن از لیزر استفاده می شودالبته هنوز مشکلات زیادی در استفاده گسترده از لیزر در حفاظت و مرمت آثار و ابنیه تاریخی وجوددارد .

انتهای پیام/

کد خبر 1394030421